Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz thyeby #4219 üzenetére

    Ez idáig oké de mit csinálsz a fűrészelt éllel?
    Géppel csiszolod nagyjáboli méretre?

    Azért gondoltam marni mert ha a vonal mellett kb.1mm-re elfűrészeled és van egy minőségi éles maród akkor úgy körbe lehet marni egy jó kis sablon mellett ,hogy csiszolni sem kell és még pontos is.

    Ha pozitív szöget zár be a szálirány a marás irányával, akkor töri a kés a fát. Mert a CNC más eset.
    A CNC-nél is marókés forog az, hogy menniyre van lefogatva nem befolyásolja a kiszakadásokat. CNC-nél is figyelnem kell melyik vonalat marom először, melyik irányba és ezen kívül vannak még trükkök amiket néha be kell vetni.

    Fogasd össze a mintát a marandó anyaggal!
    Nem lehet ott megcsavarozni ahova később is csavart hajtanál?
    Amúgy lapba fúrsz elő gondolom nem is értem mi az a csavar ami lapba elrepeszti az anyagot. Vagy miért is fúrsz neki elő? Most már szívesen megnézném azt a képet hogy értsem is.:)

    És ott is sok selejt képződne, mert a CNC nem ismeri fel a fahibákat, nem tudja odébb biggyeszteni kicsit az alakot, ahol tisztán kijön - a hibátlan alapanyag pedig drágább, mint nekem a késztermékem.

    Azért a CNC programot is lehet tologatni. Én ott marom ki az anyagból a mintát ahol akarom. Macerás a tömörfába marás és a hibák kerülgetése, de megoldható.
    Az tény, te jobban jársz ha nem CNC-vel maratod ki az alkatrészeidet, mert drágább lenne jóval.
    Amúgy én csak arra gondoltam hogy egy 12-es rétegeltbe kimarnánk a lepkéd sablonját pontosan ami mellett már eltudod tolni a csapágyat.

    Na jöjjön a fénykép, mert lehet hülyeségeket írok már egy hete.

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák