Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Levat #45798 üzenetére

    Nekem úgy tűnik, hogy a DeWalt 625 patronja, hollanderje megfelelhet átalakítás nélkül. Ha az stimmel, onnan kezdve bármit kapsz a DW-től metrikusban, és megtarthatod a collos készletedet is.
    Ha beviszed a gépedet egy kisgépszervizbe, megmondják biztosra, és rendelnek is neked, ha megfelelő. Tengely hüvely belső átmérő, tengelyvég menet méretek (átmérő és menetemelkedés (sűrű menet)) Ha stimmel, onnan kezdve a többi dolog már tuti. (készülj rá, az min 6-8 ropi)

    De nagyon ügyelned kell, hogy soha ne keverd a metrikus bitet a collossal. A félcollos szárat be se tudod dugni a metrikus 12-esbe. Viszont a ½ collos patronba a 12-es marószár vígan be fog menni, esetleg látszólag meg is szorítja, de épp ez a gáz. Nem tudja jól megszorítani, és azért amikor fordul 12-20 ezret egy maróbit, hát kirepülve ki tudja, hol áll meg, kit hogyan talál meg?

    Egyébként mindig meresztem a szemem, hogy aki kezd, az úgy gondolkodik, hogy a 12-es nagy dög gépjébe be lehessen fogni még a hatos szárat is. Szerintem ember nem fog ilyet csinálni a gyakorlatban még véletlenből se.

    Aranyszabál: 12-es gépbe 12 szár, és semmi más. Nyolcas gépbe lehet ugyan gondolkodni 6-os szűkítővel, de a hatos bitek pici, egykezes, többnyire félkilós élmarókba valók. Aki egy 1200 W-os kisgéppel akarja lekerekíteni mondjuk az abs-t r=2 rádiusszal, annak elmentek otthonról.
    Ha csak egy bútor erejéig kellene így, akkor beviszem a lapszabászatba, lezáratom, lemaratom. Ha pénzt akarok keresni így, akkor veszek egy élmarót. Nem a szűkítő miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák