Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz BlackBird #46129 üzenetére

    Szerintem könnyen feloldhatjuk a kettőnk közötti esetleges véleménykülönbséget azzal, ha tisztázzuk, hogy mi a különbség a KIKA és egy asztalos között. A KIKÁ-ban ki van írva mindennek az ára, tehát egyértelmű, hogy mit mennyiért kínál az eladó. Amikor asztaloshoz megy az ember, akkor egyedi konstrukcióra vágyik/kényszerül, ahol ő "diktálja", hogy mit szeretne és közösen alakítjátok ki a tárgy kinézetét és az árát. A közös alatt azt értem, hogy a vevőnek beleszólása van a felhasznált anyagminőségbe (aminek ára is van) Te pedig megszabod, hogy ezt mennyiért készíted el. Amennyiben a honlapodon kész bútorok közül lehet választani, aminek feltüntetted az árát is, ott a vevő nagy valószínűséggel nem fogja azt kérdezgetni, hogy mennyiért vetted a kivetőpántot :) És azt is el kell fogadni, vagy legalábbis nem kell megsértődni, hogy az IKEA-ban nem kezd el alkudozni az ember, egy egyszemélyes vállalkozás esetében meg esetleg igen. Szépen, udvariasan közölni kell, hogy igen lehet vagy nem, nem lehet alkudozni. Én továbbra is azt javaslom mindenkinek, hogy a megrendelőt tartsa tiszteletben, ami annyit tesz, hogy ne tekintse okvetetlenkedő nyűgnek. Aki képes magát megkedveltetni a megrendelővel, az számíthat arra, hogy máskor is visszahívják, ajánlják kollégáknak, rokonoknak. Ez színtisztán üzleti érdek. Akinek nincsenek visszatérő megrendelői, az bizony sokat elárul magáról.
    Megnyugtatásul pedig: ugyanezt mondom a másik oldalnak is: tessék tisztelettel viseltetni a szakiparos iránt, nem kezeljük őt holmi szolgaként.
    Természetesen problémás vevők bőven akadnak. De igazából az ember maga a problémás, teljesen mindegy hogy éppen asztalos vagy megrendelő.

    Annyiban nem a partvonalról osztogatom a tanácsokat, hogy én is a magam ura vagyok, csak nem szakinak vagy melósnak hívnak a hátam mögött, hanem művészkémnek. :) De ugyanúgy ki vagyok szolgáltatva és ugyanúgy versenyeznem kell(ene) a kínai "kollégákkal".

Új hozzászólás Aktív témák