Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Na kipróbálásra kerültek a masinák.

    A felsőmaróról sokat nem tudok írni mert csak üresen ment. Valószínű hogy marásnál majd "megszűnik" a gép hangja, mert nem tűnik alapból zajosnak.

    A merülőfűrész viszonylag csendes ha egyszer felpörgött, mert amíg nem éri el a beállított fordulatszámot addig qrva hangos. Vele se vágtam mert nem volt mit biztonságosan levágni.

    Ezek után nagy meglepetést okozott volna az asztali fűrész ha nem elsőnek vele kezdek, de jól van az így. A beszámolókkal ellentétben rendkívül csendesnek találom még vágás közben is gyári lappal. Ettől még a kis sarokcsiszolóm is sokkal hangosabb, nem beszélve a kinti favágó fűrészről, ami fülesen keresztül nagyjából olyan hangos mint a Bosch üresjáratban.

    Persze sok melónál ide is elkélhet a füles, de 10-20métert gond nélkül lehet vágni. Aztán majd meglátjuk bútorlapnál meg rétegelt lemeznél hogy változik, mert most csak egy raklapmaradvány lécből csináltam téglát meg trapézt (45/90° tesztelése)

    A porelszívó kérdés is eldőlt, mert ide sztem egy nagy légszállítású megoldás kell. A gépnek 60mm csatlakozója van, oda egy az egybe 60mm csővel is fogok csatlakozni. Mellette lesz majd egy másik cső ami fentről is párhuzamosan elszívja majd a port, például szélezésnél ha 5mm-nél kevesebbet kell levágni, vagy a 45fokos vágásoknál - utóbbinál ugyanis nagyon sok por került az asztallapra.

    Más: sztem kivitelezhető de inkább megkérdem. Némelyik fűrészes videóban a gyári inzert helyett rétegelt lemezből alakítottak ki szinte résmentes inzertet. Én is gondolkodok egy ilyen megoldásra ami csak derékszögű tehát normál vágáskor lenne felhelyezve. Ezt ki lehet képezni úgy, hogy a tökéletesen passzoló új inzertet behelyezem, erősen rögzítem és hasítóék nélkül lassan beleengedem a fűrészt?

    Vagy egy barátibb módszerrel rajzoljam körbe az egészet és megfelelő sorrendbe elsőnek a különféle éleket kiképzem, végül a bevágást a fűrész+hasítóéknek? Aztán mivel a gyárival ellentétben csak fából van, a hasítóék mögötti részt kitöltöm fával.

    Az első módszer adná magát de a hasítóék miatt nem tudok alulról beleengedve vágni, a barátibb módszer viszont annyiból körülményesebb hogy nagy precizitást igényel, ami sztem végül is kivitelezhető.

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák