Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    Nordik,

    sok megfontolandó tanácsot kaphatsz itt, csak győzd megszívlelni őket! :)

    Hidd el, öregebb fejjel az ember már tudja, hogy 17-18 évesen mennyi mindent nem tudhat az ember...
    Az érettségi - túl a tanultakon - egyfajta "tartást" ad az embernek, hogy na, ezt is megcsináltam! Ráadásul rákényszerít arra, hogy ne hagyd abba a tanulást, kicsit magasabbról leszel képes rátekinteni a téged körülvevő világra. Tudom, ez most elég fárasztóan hangozhat, meg olyan atyáskodóan, de mondok egy hasonlatot: az ember nem tud repülni de vitorlázni igen. A következő életed is egy ilyen vitorlázás lesz és nem mindegy, hogy honnan indulsz egy kisebb dombról vagy egy nagyobbról vagy netán egy hegyről. Érdemes a lehető legmagasabbra felkúszni és onnan indulni. ( természetesen jogos a közbevetés, hogy a magasság önmagában még nem garancia semmire, érteni kell a szelek megfogásához is).
    A környezeted, a téged körülvevő emberek, a leendő barátok is aszerint alakulnak, hogy mire vagy képes. Hidd el, ha a leendő megrendelőid azt látják, hogy nem csupán egy átlagos szaki vagy, de még "beszélgetni is lehet veled", könnyebben juthatsz munkához. Néz be egy akármilyen "háztartási" fórumba, azt láthatod, hogy mindenki panaszkodik mert sok a megbízhatatlan rossz szakember, mindegy, hogy bútorról vagy villanyszerelésről, autójavításról van szó.

    thyeby,

    természetesen igazad van, de az, hogy ki lesz öngyilkos, az nem annyira a környezet hatása, mint a személyes hozzállás a világhoz. Azt is mondhatnám, a diploma nem jogosít fel arra, hogy ne veszítsd el a talajt a lábad alól.
    "Akinek megvan a képessége meglátni azt, h miként váltsa készpénzre a szellemi tőkéjét,"
    Ez a lényeg. Nekem is akad a fiókban pár diploma, mégsem tudom biztosan, hogy holnapután miből élek, de ez elsősorban rajtam múlik, ezért nem is panaszkodom. Annak idején én egy elég jól fizető szakmát hagytam ott (aranyműves voltam) de tanulni szerettem volna. Régi kollégáim anyagi értelemben biztosan kenterbe vertek azóta...

Új hozzászólás Aktív témák