Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz Ispy #51174 üzenetére

    Igen, most hogy látom már én is mi a feladat, merem mondani: egy felsőmaró simán megteszi a dolgát. Én a helyedben ebből nem a legolcsóbbat, de nem is csillagászati árút vennék. Szerintem fordulatszám szabályozás legyen benne (nagyon magas fordulaton égetheti a bütüs oldalán a fát, ha nem tudod lejjebb venni - és/vagy ha életlen a marófejed), és fogadjon 6-8 (12) mm-es szárakat. Sokak kedvence ez a kis Makita. Egy ilyen kezdőcsomag pont jó lenne neked, és nézzél 8mm-es szárú marókat hozzá. Vagy pár embernek (pl nekem is) van a klónja, ha nem fázol ebay-es, aliexpresszes rendelésektől, és ezért kapsz hozzá 2 kezes talpat is. Én a klónt tartaléknak vettem. ő az elsődleges kézi maróm. Dehát ő már odébb van árban a Makitól/klónjától. Meg van egy asztalba épített nagy dög (Triton), őt nemigen szoktam onnan kiszerelni. Meg nem is annyira belépőszint, meg nem is annyira élmarásra találták ki (de arra is alkalmas, ha más nincs kéznél). Nem biztos hogy ezt akarod.

    Vannak olcsóbb élmarók is, de én nem szeretem, ha egy ilyen marógép csak egyféle fordulaton tud pörögni. Nem sokszor, de párszor előfordult már hogy jó volt lejjebb venni a fordulatot.

    De nemcsak ezek az egykezes élmarók jók neked, döntsd el hogy kicsi, könnyű vagy nagyobb, kétkezes (azokkal is lehet élt marni) modellt veszel.

    Kerekítő és/vagy 45 fokos marófejjel, attól függően melyiket szeretnéd. A linkek csak példák, megfizethető de minőségi marófejek, sokat használtam már őket. De keresgélj még, pl. kerekítésre valszeg nem a nagy sugarú marófejet akarod használi (bár ez is ízlés kérdése), kapható minden olyan sugárban, ami neked kellhet.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák