Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #5232 üzenetére

    A két szélső fafajról beszámolhatnál kicsit bővebben.

    Akkor valószínűleg gyümölcsfával nem nagyon szoktál dolgozni, mert a cseresznye talán a legelterjedtebbnek számít. kicsit olcsóbb, mint a dió, és azt hiszem kishazánkban elsősorban import cseresznyefákat lehet kapni. Nekem abban az értelemben kicsit csalódás volt, hogy puhább, mint reméltem és fakóbb színe van, mint vártam. Ez utóbbi valószínűleg annak a következménye, hogy a cherry szín alatt egy viszonylag mélyebb, enyhén pirosas színt értenek, de én olyat csak pácolással tudtam elérni. Nyilván idővel érik a színe, mélyül, de eredetileg egyáltalán nem az. Szerintem, ami a kereskedelemben kapható cseresznyefa bútor, azt mind pácolják.
    Igen szép erezetű, jól megmunkálható faanyag, de messze nem olyan kemény, mint pl. a bükk. Puhább, mint a dió vagy a körte.

    A padouk viszont a legpirosabb fafaj, amit ismerek. Nagyon szép anyag. mókás, amikor mindent beterít a pirosas forgács. Azt hiszem festőfának is használják.És persze jó drága, többe kerül, mint általában a mahagónik. De olcsóbb, mint a wenge vagy paliszander. Elég kemény, alaktartó, nyílt pórusú és kicsit hajlamos a kiszakadásra, szóval éles szerszám kell hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák