Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #5235 üzenetére

    Szia,
    nem szeretném a szóban forgó céget sem védelmembe venni, sem reklámozni, mert sajnos egy fillért sem fizetnek nekem ezért :) de a félreértéseket azért tisztázzuk. Nem tudom, hogy ezt a garancia-nélküliséget pontosan honnan is veszed, mert a honi törvények szerint bizonyos értékhatár fölött nem is lehet garancia nélkül forgalomba hozni dolgokat. Ez még az olyan külföldi székhelyű cégekre is vonatkozik, mint az u...
    [Itt a részletekről] is olvashatsz.
    Ezzel együtt értem én az óvatosságodat, ami nem teljesen alaptalan, egy ilyen "megfoghatatlan" céggel az ember végeláthatatlan levelezésbe és szélmalom harcba kerülhet rossz esetben.
    A számlához mellékelt garanciális feltételeket meg csak győzd végigolvasni, elég alaposan bebástyázzák magukat, ami egyfelől jó, mert tudod, mire számíthatsz, másfelől rossz, mert különféle kibúvókra adhat alkalmat. Mondok egyet: részletesen taglalja, hogy a meghibásodást azonnal kell jelezni, mert késlekedés esetén a garancia érvényét veszti. Ez magyarul olyasmit is jelenthet (egyébként nem hülyeség), hogy például ha szorul valami a gépben, akkor ne várd meg, amíg végleg elakad és mondjuk leég a motor, hanem időben jelezd, mert így olcsóbban javítható. Aztán hosszasan taglalják, hogy ki fizeti a szállítás költségét, ami akár meghiúsíthatja egy olcsóbb gép reális javíttatását, stb.
    Ezzel együtt nem gondolom azt, hogy teljességgel egy kalóz cég lenne, tőlünk nyugatabbra is megtalálható: [Vásárolhatsz Angliában is.
    Ami a gépeik üzembiztonságát illeti: nem érdemes általánosítani. Ők kereskedők, gyakorlatilag minden Ázsiából származik, árulnak barkács holmikat és árulnak ipari gépeket is, persze áruknak megfelelően elvárható minőségűeket. Valószínűleg van, amit érdemes megvenni, és van, amit nem. Én 40-50ezer forintnál drágább holmit nem vettem tőlük, ennyit még merek kockáztatni. Másfél milkás szabászgépet nyilván nem vennék szemrevételezés nélkül. (meg szabászgépet egyébként sem vennék :-)
    Amit árulnak, azt ha más színben vagy más néven is, de be lehet szerezni, vagy meg lehet tekinteni másutt. Érdemes körültekintőnek lenni, ennyi.
    Vettem tőlük egyszer egy homlokcsiszolót (ugyanolyat másutt kétszer annyiért árultak), és ért némi meglepetés, mert határozottan más volt, mint a fotón, de szemügyre véve azt kellett megállapítanom, hogy talán még jobb is, mint ami a fotón szerepelt.

    Más.
    Cseresznyéből elsősorban bútorokat készítenek, mondom én, aki nem vagyok asztalos :)
    Meg faragni is szokták. Kis méretű tárgyakhoz talán nem való, mert az erezete csak nagyobb méretben érvényesül. Szerintem a dióhoz hasonlítható, csak más a színvilága és a dió minden bizonnyal drágább is kicsit.
    A paduk (vagy padouk) minimum két különböző fajt takar, sajnos a kereskedők általában azt sem tudják, hogy afrikai vagy andamán, amit árulnak... Egyébként afrikai, szerintem.

    Ezt csak a színe miatt :) Tömbben persze nem ennyire piros, meg menet közben érik, sötétedik is.
    Egzótát leginkább a Zatik, a DLH Hungary, Erdért árul. De én például ezt a padukot a Bakosnál vettem. Egzóta parketta forgalmazóknál is érdemes érdeklődni.

Új hozzászólás Aktív témák