Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ktg3

    őstag

    Helyzetjelentés.
    Próbálkoztam ma 2 pánttal.
    Egyik, másik.

    Első körben mind a kettővel azt csináltam, hogy felcsavaroztam úgy ahogy becsukott helyzetben állnának és megnéztem, hogy mi történik, ha megpróbálom kinyitni.

    Első pánt hibátlanul nyit ilyen vastag (28mm) lapot is. Annyi a bibi, hogy lesz kb. másfél centi lyuk a két lap között nem beszélve a 2-3mm szintkülönbségről.

    Második pánt nem tud kinyílni ilyen vastag lappal.

    Második körben a második pánttal azt csináltam, hogy kinyitott állapotban csavaroztam össze (úgy ahogy szeretném, hogy kinézne, hogy ha kinézne kinyitva --> szintben, ~0 hézaggal) és megnézem hogy mi lesz ha összecsukom. Simán összecsukódik, csak akkor a becsukott állapotában van kb. egy centi hézag. Nem beszélve arról, hogy akkor annyira a lap szélén kéne már becsavarozni, hogy nem is igazán lehet.

    Úgy tűnik, hogy a 2. pántból egy nagyobb fajta tökéletes lenne. Az lenne a feladat, hogy abból találni kéne egy nagyobbat.
    Kérdés, hogy mi ennek a pontos neve, ami alapján kereshetek, mert igazán találok olyat, ami széles körben elterjedt lenne. Obi rugós felcsavarozható sarokpántnak hívja, máshol kivetőpánt béka néven fut :F .

    mod.: közben úgy tűnik, hogy békapánt néven ismerik egész sok helyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák