Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz imyourfriend #54733 üzenetére

    "Táblásító szorító" - ez a legjobb általános név, amire szükséged lehet.

    Láttam olyan táblásítót szorítót is., hogy két lefixált léc közé fektették be a ragasztott leceket, és ékkel passzírozták egymáshoz. Ettől olcsóbb és egyszerűbb nemigen van. Tessék egy példa, a lényegre tekertem:

    https://youtu.be/LLQa_koALNA?t=303

    De azért nem baj ha van rendes szorítótd is. Használok pl olyanfajta szorítókat, amihez te veszed meg a horganyzott vascsövet (általában fél- vagy háromnegyed-colost) menetet vágsz (vágatsz) rá, ás csak a "pofákat" veszed meg hozzá.

    "Pipe clamp" néven lehet őket pl megtalálni.

    https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20201021024955&SearchText=pipe+clamps

    Én konkrétan innen (3/4 colos) és innen (félcolos) rendeltem az enyéimet, ezek minősége jó, a kínaiakat azért linkeltem be, mert azért találni a magyar verziótól jóval olcsóbban is, de gyak tapasztalatom nincs velük. Ha nem sürgős, én 4 db-ot berendelnék az alisból , az nem nagy pénz még és ha beválnak, jöhet több is. Például ez, a csehektől rendelve szállítással nincs 10e Ft és 4 db-ot kapsz, nem kettőt. Vagy a Conradosból 4 az már több mint 20e, azzal illik összehaonlítani mert az a 3/4 colos, mint ez a cseh forrásos.

    6m-es 3/4-es horganyzott vízcsövet felvágatsz 4 (5) db-ra, az 1.5m (1.2m), meglesz a több mint 1m befogásod. Menetet meg ha nincs otthon menetmetsződ, egy vizes vág neked rá, gondolom nem aranyért cserébe.

    Ezen a képen épp az uni-maxos félcolosak meg 3 másik brutál szorító van, de az jóval odébb van árban, és nem is biztos hogy szükséged van rá. Néha én is csak gondolkodom minek vettem meg anno, 90%-ban nincs szükség olyan szorításra amit ezek produkálnak ("vasúti sín" a profil, trapézmenetes brutál orsóval, öntvény pofákkal. Kell hozzá motiváció hogy elővegyem őket, darabja az 1.5m-nek 15 kg).

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák