Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Masooo

    aktív tag

    válasz thomgrande #55041 üzenetére

    Nos, valóban nem volt egyszerű, de megszoktam már. Igazából ez is nézőpont kérdése. Én elfogadom azokat, akik impulzusból vásárolnak, sőt egyik végzettségem és a napi munkám egy része is ezen emberek köré épül. Pont ez a dolog az, ami befolyásolta ezt a látásmódot nálam. Igényt kell teremtenem, hogy az emberek vásárolni akarjanak és emiatt nekem nincs rá különösebb igényem, részint mert mögé látok,, részint mert sok (elnézést) szarral találkozom amit el kell adni. Kicsit olyan mint a jó szakács aki főzés közben kóstolja az ételt. Ő maga, mire megfőz már nem éhes.
    Azt is belátom, hogy műszaki ismereteim hiányosak e téren. Nem vagyok gépészmérnök. Viszont ezek a termékek nem csak szakiparosoknak vannak meghírdetve eladásra, ráadásul fent említett hiányosságaim (Pontosság, tűréshatárok és ezek előállításához szükséges háttér) bőven fennállhatnak ezen rétegnél is, vagy bármely átlagos vevőnél.
    Ez esetben egyszerű felhasználóként tettem megállapítást, mégpedig azt, hogy ha valamit arra gyártanak le, hogy bizonyos szögeket pontosan tudjak vele levágni, és erre ezek után nem képes, akkor az egy hulladék. Ez pedig nem feltétlen kellene, hogy ártól függjön, hiszen a termék rendeltetése a szögvágás (pl a 90fok is).
    Amikor veszel egy órát, elvárod, hogy pontosan mutassa az időt, főleg ha ezen pl pénzed programod vagy bármi múlik, 20 perc késést a nap végére nem szívesen viselnél el, az órát mindjárt vacaknak titulálnád. A megvett elektromos grilled megégeti a hús egyik sarkát mire a többi éppen jóra sül, akkor attól sem lennél elragadtatva. A mosógéped nem öblít rendesen és mosószeres marad a kedvenc pulcsid, stb. Csomó példát fel lehet sorolni. Ezeket a példákat úgy teszem ide, hogy egyszerű felhasználóként tekintek arra a kérdésre, hogy egy terméknek pontosan el kell e látni a feladatot amire megalkották.
    A piacon kapható termékek egyike a gérvágó is.
    Mindegy, kár ezen pörögni, az én látáspontom az, hogy egy speciális célterületre alkotott termék amennyiben pontosan nem tudja ellátni, amire rendeltetve van, akkor nem sokat ér. A gépeket itt úgy kellene kategorizálni, hogy pontos mind, de a drágább többet tud, mint pl a nagyobb lap amit most is alkalmaznak, egyéb extra kiegészítőket adnak mellé stb és az ára meg akkor az alapnak legyen 80.000 és ne 22.000 DE vágjon pontosan mind.
    Az, hogy nekem kell beállítani avagy utóállítani, nem baj, de csak akkor, ha ezzel el lehet érni azt, hogy pontos is lesz. Éppen ezért köszönöm a két ezzel kapcsolatos kiegészítést caldera1 és monti0222w, ha csak ezen múlik egyes gépeknél, az jó.
    thomgrande pedig mély dologra világított rá, így eldöntöttem, hogy teszek egy próbát, kilépek a komfort zónámból és megveszem a következő héten a 254m-et, 14 napig lesz időm tesztelni, ha nem barátkozunk össze akkor megy vissza.
    Elnézést, ez hosszú lett és igazából a mondandója 5 mondatban összefoglalható lenne :S

    Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

Új hozzászólás Aktív témák