Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz Caldera1 #63281 üzenetére

    796-os (max 70 Nm 18V-os rendszer) ütvefúró-csavarozóm van. Egy olyan anyagot találtam eddig aminél sds-t kellett elővenni- ez a vasbeton a szocializmusból. Sima betont viszi, tégla gyerekjáték, gránitot megfelelő fúrószárral könnyedén... csavarbehajtásra is ha kell finom, ha kell akkor csuklótekerősen erős. 2000-es fordulaton poliíírozni is lehet vele pl autólámpát, az akkut jól hazsnálja, a tokmány szoros és pontos. A fogása kényelmes, és 5Ah-s akkuval sem atomnehéz. Induláskor is érezni benne az erőt, leállásnál pedig a határozottságot.
    Ütvecsavaozójukből a sima kis 205 Nm-es változatot vettem. Nagyobb csavarokhoz azt használom. Nem is az a nagy difi hogy 70Nm vs 205... hanem hogy az utóbbi ugye meg sem mozdul a kezdeben, nem terheli a csuklót és 1.5 gyorsabban teker. 1-es fokozaton pedig olyan szerény a nyomaték szándékosan, hogy egy pici 3x25mm-es csavarnál a végén szinte leáll. (persze utána elindulna az ütőmű és átteker bármin bármit vagy eltöri a csavart
    A DW akkus orrfűrésze olyan kompakt hogy bárhova befér vele az ember és igazi kis egykezes cucc. Sajnos anno a DeWalt családból pl dekopírt a Fatmaxtól vettem. Nem rossz... de hiába azonos brand, nem az a szint. Ezt csak a Dewaltok használata után érzem, előte nem volt gondom vele :)
    A merülőfűrészem is sárga.(fatmax) A lézer pár hónap után pl meghallt. A három kapott vágótárcsából csak a fához valót használtam. Finom melókhoz biztos oké, de amikor vettem egy Hikoki körfűrészt, akkor jöttem rá hogy azt ellett volna venni azonnal, mert a merülőfűrész 28mm körüli max vágómélysége kompromisszumos.
    A Parkside pedig szerintem csak addig tetszik valakinek amig egy jó márka jól sikerült terméke nem akad a kezébe. Én komplett lakásfelújítást megoldottam a Parkside 20V-os ütvefúró-csavarozó és ütvecsavarozó párosával. Húúdejó, mindent megold... de amikor a DW-t megkaptam a páromtól, akkor értettem meg milyen az amikor a kezünkre terveznek valamit és nem csak úgy másolnak egy hasonló formát.

Új hozzászólás Aktív témák