Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Sanyabá #7650 üzenetére

    Néztem azokat is. De;

    - a nagy átlag nagyon idős a használt Stihl-ekből. Persze, nem mondom, h szarok, mert mindig is élen jártak a láncfűrészeket tekintve, mellesleg a "régi" gépekben több a fém, strapabíróbb - ez biztos.
    De valahogy sokkal nagyobb a kétely - s persze a kockázat is - bennem, egy ilyen géppel szemben.

    - más részből drágábbak. Nem is kevéssel. :)

    Köszönöm.

    thyeby

    Szokásotokhoz híven most is termeltetek 5 monitornyi részletező választ. :D - Bók, nem félreérteni, köszi. :)

    A fűrészelés módjába nem egyedül döntök, édesanyám élettársának is van beleszólása, őt meg soha nem győzöm meg, h jobb az elektromos nekünk - még, ha valóban így is volna.

    Ezért elvetném ezt az alternatívát.

    A fickó valami nepper féle lehet, több fűrészt is árul. Ezért is bízom benne, h nem szart akar eladni. Mellesleg vateran venném - sajnos postán, mert messze van. Viszont megvan az előnye is, mert értékelni kell az adás-vételt, negatívot meg senki nem szeret kapni - én meg adni.

    Így szól a hirdetése;
    "Eladó egy Husqvarna 136 típusú 2008-as évjáratú fűrész,Kitűnő motorikus és esztétikai állapotban van! Nagyon jó kompresszió van benne! első lapjával, és láncával A képen látható állapotban, Minden működik rajta! 36ccm 2,2LE, Származását igazoló okiratokkal saját gyári dobozában eladó!
    Köszönöm, hogy benéztél Nézd meg a többi termékem is!"

    Leírás szerint is első lap + lánc van rajta, amit el is hiszek, mivel lapcserekor nagyon-nagyon ritka aki megveszi rá a gyárit, amikor más gyártó sokkal olcsóbban kínál láncvezetőket.

    Ebből fakadóan nem mehetett sokat.

    Az olajzás kapcsán; én sem voltam benne biztos először, h ezek külön olajozásúak, vagy keverékkel mennek, de úgy tudom, h előre lekevert, 1:40-es arányú üzemanyagot isznak.

    Google nagy barátom, én is ráakadtam az indexes fórumra, rá is kerestem pár hsz.-sra, illetve fel tettem ugyanúgy a kérdésem, mint itt. Egy user válaszolt;

    "A Vatera-n van fent . Van szerencsém használni ilyet ( a főnökömnek van ) megbízható kis fűrész , bár az olajszivattyúja hajlamos tönkremenni állítólag eléggé gyorsan."

    Itt még arra gondoltam, h keverékolajzó szivattyú adhatja meg magát, de így utólag talán a lánckenéséért felelős szivattyúra gondolhatott. Azt meg egyértelműen észre lehet venni.

    (A társaság érdekes, ez az egy válasz érkezett csak, amolyan megszokott bagázs dumálgat a fűrészekről, kb. semmibe vették a kérdésem. :) )

    Köszi a segítséget a kontaktoddal kapcsolatban, de viszonylag sos. Egy részből fogy az összevágott fa, más észből bárki elviheti előlem. Így valószínű, holnap megveszem tőle.

    Köszönöm.

    Márton111

    Neked is köszi a részletes hsz.-t.

    E-fűrész ejtve, a már fentebb is említett okok miatt.

    Illetve ez a távolság már tényleg nagyon sok lehet a hosszabbításnak, ahogy thyeby is írta.
    Értem én a környzezetbarát okokat, bár kissé szélsőségesen közelítetted meg. :) Egyébként a biztonságra adok minden tekintetben. Fülvédőt, kupakot, és valami vaskos munkaruhát veszek hozzá. De megjegyzem még egyszer, h évi ~20 munkaóráról volna szó.

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák