Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz Vikusz77 #8214 üzenetére

    Ez az ár vicc ezért a gépért. A bolti nettó listaára 81 200 Ft. Ő meg 80-ért akarja adni az állitólagosan 2,5 éves gépet, 1 hét garanciával. :-)) Ha valóban 2,5 éves a gép, akkor még kellene rajta lenni fél év garinak. Persze ki tudja honnan származik a gép, ezért sincs hozzá garancia. Persze a sorszám alapján hamar kiderülne, kinek és mikor adták el ezt a gépet.

    Nem szeretem, amikor hülyének nézik a leendő vásárlót ilyen sablon szöveggel, hogy " nem ipari célra használták, és max 10szer." Egy: ilyen gépeket nem barkácsolni vásárolnak, vagy ha igen, akkor nagy valószínűséggel nem fogják eladni a büdös életben sem. Kettő: az excenter talp élén látszik, hogy lett használva rendesen a gép. A Rotexről meg le van kicsit válva a gyári matrica. Na ez tíz használattól egész biztosan nem lesz ilyen. Én használtam eddig kb. 50-100-szor a Rotexem, de ha leporolom, olyan mintha új lenne.

    Szóval az ilyen sablon hülyítő szöveg olyan, mint kocsivásárláskor, az " idős tulajdonostól, garázsban tartott" .

    Kérdésedre válaszolva: egy használt gépet, garancia és számla nélkül nekem nem éri meg a bruttó új árának a felénél többért megvenni. Ugye egyrészt áfa visszaigényelhető, másrészt meg adócsökkentő tényező, és egy ilyen gépnél nem egy, hanem 3 év garanciát bukunk.Tehát ezt a gépet, ha számlásan megveszem listaáron 101 ezerért, akkor ha mindent költségcsökkentő tényezőt igénybe tudok venni, akkor kb 65 000 Ft-ba került a gép,és még 3 év garanciám is van, mellesleg nem kell félni hogy lopott, vagy már valamelyik banké esetleg a motyó.

    De ha nekem nem kell sem számla, sem 3 év garancia, úgy is meg tudom venni a gépet kb. 80 ezerért, amennyibe ez a használt gép kerül. Tehát semmiképp nem éri meg ennyiért megvenni.

    Ha tényleg új állapotú lenne, akkor 50-60 ezret esetleg megérne annak, aki nem tud a számlával mit kezdeni, de ezek a gépek nem új állapotúak. Kb a koruknak megfelelő állapotban vannak, ami azt jelenti, hogy 2,5 év, ipari használat.

Új hozzászólás Aktív témák