Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz Márton111 #8232 üzenetére

    Kötekedést félre téve, de megerősíteni nem tudom sem cáfolni azt amit írtál matek szinten.

    Én a józan eszemmel elképzeltem mi történne ha esetleg tőbe(mert hol máshol) letörne egy felsőmaróba való platolómarónak a feje, de sztem közel sem az amit itt kiszámoltál. Lehet matekozni de véleményem szerint ez közel sem állja meg a helyét a valóságban.
    Mivel a tengely kis átmérőjű így a töréspont nagyon közel van a középponthoz ezért a tengely(mivel ott törik el) kerületi sebessége is kicsi így sztem csak leesne a feje is mondjuk leesne az asztalról a kés kb. Nem tudom, mert annyira nem izgat a dolog, hogy neki álljak számolgatni meg marókéseket reptetni a műhelyembe. Egy biztos, hogy baleset veszélyes, de azért messze nem repülne pláne nem egy emberen keresztül.
    Ha elgörbül a tengely mondjuk 90 fokba(de ez megint hülyeség pláne ha tövig be van fogva) akkor az már közelebb van a számításaidhoz.
    Példa képpen még fel lehet hozni egy sima egyszerű nútkést aminek a kés átmérője kb. akkora mint a tengely átmérője. Na ott meg szerintem nem is nagyon repülne el a kés ha eltörik a tengely hanem csak leesne egy helybe.
    Madmax marókése meg teljesen más tészta ott a kés volt a tengely legkülső pontján és nagy volt a kerületi sebesség.

    Sztem.....

Új hozzászólás Aktív témák