Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • t420s

    aktív tag

    Emberek! Jelezzétek ha láttok értelmet logikát rációt ebben a sztoriban! Én (érintettként) nem látok!

    Egy cég leáll dec 20 - jan 2 közt. Teljes leállás, semmi munka, még a telefonok emailek sem kerülnek megválaszolásra (ügyviteli szünet).
    Mindenki szabin lesz. Igen ám de kiderül vannak emberek akiknek erre nincs elég vagy akár semmi szabijuk sem.
    Ugye fizetetlenre kéne küldeni őket de azt nem lehet, mert akkor a fenntartó ráállna a helyi főnök farkára, mert írásos utasítás volt év elején hogy az év végére tartalékoljanak szabit, és ez a főnök felelőssége lett volna. Ha most kiderülne nincs 1 napjuk sem többeknek, akkor a főnököt venné elő az ő főnöke .... szóval nem lehet....
    Tehát mit tegyünk azokkal akik dec 20 -jan 2 közt szabin nem lehetnek (mert nincs napjuk) fizetetlenre nem mehetnek (ld feljebb) ugyanakkor semmi meló sincs?
    Hát itt a megoldás! Berendeljük őket! Jöjjenek csak szépen be minden nap!
    Na de hát munka nincs-ügyviteli szünet. Nem baj, akkor is.
    Na de azt tervezték hogy teljes leállás, spórolnak a rezsin is, fűtés áram off, hiszen senki sincs benn.
    Nem baj, akkor majd visszakapcsoljuk a fűtést áramot. Mindezt pár ember miatt akik amúgy se csinálnak benn semmit.
    Itt már OPNI-ba vált a történet... a cég ahelyett hogy otthon tartaná az embereit hiszen benn nulla munka van, ehelyett berendeli őket hogy benn verjék a f--szt, ráadásul tetemes költségek árán (fűtés áram).
    Tehát pénzbe vannak a cégnek, hasznot nem hoznak , csinálni semmi se fognak (még hivatalosan sincs dolguk, ld ügyviteli szünet), a telefont se veszik majd fel. de azért csak jöjjenek be, nehogy otthon maradjanak....mert hát nincs szabijuk.... (és? és szabi nélkül nem maradhat otthon...??). Jó kis pénzért (rezsi + bér) nulla munka. De akkor is mert CSAK.

    Na aki hozzá tud szólni szóljon!
    Értelem logika ráció ebben?

Új hozzászólás Aktív témák