Hirdetés

Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz AthlonXP #31680 üzenetére

    Na ja, mondjuk ez sima asztali videókártyánál zavaróbb, ha lespórolnak egy kimeneti csatlakozóhelyet, amikor simán elférne, mint egy laptopnál, mert ott mondjuk a helyspórolás talán érthető - bár az is igaz, hogy még ott is elférne egy ekkora csatlakozó pluszban (hacsak nem pici netbookról beszélünk).
    Azért feltételeztem, hogy elhelyeztek némi elektronikát is az általam linkelt kábelnél a D-Sub csatlakozófejbe, mert ott viszonylag nagydarab doboz a vége, és akár el is férne néhány plusz áramköri elem, hogy össze legyen hozva a megfelelő módon a jel.
    A megfelelő jelszintek, frekvenciák beállításával meg igen sokat szórakoztam a PowerStrip nevű program segítségével, ahogy az általam korábban linkelt másik topicban le is írtam részletesen. Szóval normálisan elkészített kábel esetén ezzel sem kellett volna, hogy gond legyen.
    Igazából nagyon kíváncsi lennék, hogyan hozhattak egy ilyen sz@rt forgalomba, ha tulajdonképpen csak pont arra nem jó, ami a célja. :F
    Na sebaj, probléma nélkül visszaadták a pénzt, amikor visszavittem az iponba, ilyen szempontból elég megbízhatóak (legalábbis nekem jók a tapasztalataim velük).

    A legegyszerűbb megoldás annak a doboznak a megvétele lenne, de ennyi pénzt azért nem akarok kiadni rá, úgyhogy valószínűleg majd ha lesz némi szabadidőm, megcsinálom a srác által írt cikk szerint otthoni módszerekkel ezt az átalakítót.
    Pár órás tökölés még mindig olcsóbb, mint közel 8 rugót (plusz a szaladgálás költsége) kiadni egy ilyenre. :)

    Ja igen, és még egy: vajon hol lehet utánanézni, hogy a D-Sub-on az S-Video csatlakozó felé értelmezhető jelet kibocsát-e a videókártya (tehát a megfelelő tűk be is vannak kötve), hogy működjön az az ominózus D-Sub-S-Video átalakító? :F
    Nem találtam ilyen infót egyelőre a videókártya honlapján.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Aktív témák