Hirdetés

Aktív témák

  • Geller72

    veterán

    válasz JetiRulez #6661 üzenetére

    1).
    Keresel a mágnesekkel közel azonos vastagságú rézlemezeket, olyan szélességűeket, ami legalább fele a másnesek összetapadt szélességének, és valamivel keskenebb fa vagy műanyag lemezeket.. majd elkészítem ezt a szendvicset

    műa. fólia(akár több réteg)
    réz-mágnes-műanyag
    műanyag-mágnes-réz
    műa. fólia(akár több réteg)

    és alsó felső oldalt "lazán" összefogom egy pillanat szorítóval (sikattyúval), és vízszintes irányban beteszem a satu pofái közé..
    Természetesen a pillanatszorítóval csak annyira szorítom össze, hogy a satu még eltolhassa a síkokat.
    Az összenyomással a mágnesek a rézlemezekkel kerülnek szembe, ha keskenyebb a rézlemezek szélessége a mágnesekénél, akkor a szintbe nyomás után megszorítjuk a pillanat szorítót, és a satu visszaengedése után alápócoljuk rézlemez oldalt. majd a satuval újra megszorítjuk és a sikattyút a satu megszorítása után lazítjuk és a satuval folytatjuk az összeszorítást..
    Érdemes a sikattyúra kézzel rátartani, nehogy kiforduljon az egyész "szendvics"..

    Majd amikor már kellően összenyomtul, akkor a másik oldalról két kisebb szélességű sikattyúval mágnes+réz oldalakat egymáshoz rögzítjük.. ezután a széles sikattyút is rögzítjük, majd a satut lazítjuk..

    Ezután a széles sikattyú feloldása előtt, érdemes ellenőrizni a keskeny sikattyúk szorítását, és legalább az egyiket a satuba befogni, mert amikor a széles sikattyút fellazítjuk, akkor mint az egérfogó be szokott csukódni a két keskeny sikattyús rész egymás mellé..

    Ujjakra vigyázni!

    Az egész lényege, hogy a rézlemez csak a toló-közvetítő-hézagoló szerepét látja el.
    és a keskeny sikatttyúk ugyan mágnesesek lesznek és összeragadnak, de a felületi térerősség olyan "kicsi"lesz, hogy "szétcsavarhatók" egymástól.

    2).
    Fogd be satuba az egyiket, lehetőleg fával vagy gumival bélelt satupofákba, majd a másikat csúsztasd le róla. Letépni nem fogod tudni, le kell csúsztatni. Persze vigyázni kell arra, hogy másra ne ragadjon rá, és arra, hogy az ujjaid megmaradjanak.

    3)
    Felmelegíted 700-1000 fok közés, ahol elérik a Curie pontot és elveszítik a mágnesességüket...de ugye az necces..éppen azért, mert utána elveszítik a mágnesességüket..:DD.

Aktív témák