Hirdetés

Aktív témák

  • Iam The Ghos

    csendes tag

    Hi,
    a korábbi problémámra kérdeznék rá újra. Szóval, a gép továbbra is gyakran produkál kékhalált (teljesen mindegy, hogy játszom, netezek, filmet nézek vagy csak éppen az asztalon várakozik), játékok esetében random módon, de igen sokszor lép ki az asztalra windows-os hibaüzenettel (másolt és eredeti game esetében egyaránt), illetve olykor kikapcsol a W7 aero rendszere (az alsó sáv nem átlátszó lesz, hanem kék felületű, illetve az asztalon a hátterek sem áttűnéssel váltakoznak.
    A gépem: Sapphire Radeon 5850 1GB, Intel Core I5 650 3.20Ghz, 4GB OCZ-12800 Ram, 500W táp.
    2-szer volt szervízben: először a 64bites rendszer helyett feltették a 32-est, mondván a játékok biztos nem szeretik a 64-et... butaságnak gondoltam ezt és valóban, nem is segített és nem is magyarázza a kékhalálokat. Másodszorra kicserélték a tápot, egy ideig úgy tűnt működik a dolog (1-2 napig), de nem a problémák még mindig jelentkeznek.
    Már korábban is mondtátok és máshol is olvastam, hogy esetleg a Ram-ban az órajel (nem értek hozzá, így nem tudom jól mondom-e, de szerintem érteni fogjátok :D) változtatása segíthet. CPU-Z szerint jelenleg ilyen beállításokon van a Ram és még egyszer: 4GB OCZ-12800 a típusa, mivel jelenleg 32bites Win7 van feltelepítve, ezért csak 3GB használ fel a rendszer.

    Szóval, a kérdésem: érdemes-e akkor azzal próbálkoznom, hogy a beállításait növeljem/csökkentsem és ha igen, mennyivel és hogyan? Előre is köszi a segítséget és türelmet. :)

Aktív témák