Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MK VII

    veterán

    válasz Vegitaa #50343 üzenetére

    A jelenlegi 512mb-os kártyád helyett biztos sokkal jobb lesz viszont akkor sem tennék egy 18ezres hűtőt egy 9-10 ezer forintos kártyára. Szerintem ő lesz a te hűtőd.
    Ha mindenképp azt a VGA-t akarod használni akkor maximum ennyit költs rá.. Többet semmiképp.

    "Amatőr kérdés, de el tudnátok magyarázni, hogy mit jelentenek a VGA karik számozásai? pl. HD6670... Minél nagyobb szám, annál jobb...?
    Meg mi a lényegi különbség a Radeon és a Geforce kártyák között?"

    Húhh...
    Hát ez nagyon összetett dolog.
    Általában igen elmondható, hogy minél nagyobb a számozás annál erősebb. De!!
    Amit említettél pl HD6670 az az ő szériájában tehát a 6-os sorozatú kártyák közt egy alsó-közép kategóriát képvisel. A 6-os sorozat legerősebb tagja a HD6990-es amiben kettő darab gpu dolgozik 1 helyett.
    Aztán pl. mondjuk vegyünk egy HD6950-est aminél gyengébb egy HD7790-es.

    Radeon és Geforce kártyák közt lényegi különbség?
    Rövid válasz.. Az egyik AMD a másik Nvidia....
    Más fejlesztések más irányok,de alapvetően egy csónakban eveznek, hogy kiszolgálják a vásárlói igényeket. ( Természetesen a saját profitjuk érdekeit! :) )
    Elmondható, hogy az AMD VGA-k valamivel olcsóbbak, de nem feltétlenül azért, mert lassabbak, hanem üzleti okokból. A harc mindig megy a két cég közt és többek közt itt is lecsapódik ph-n szájkarate formájában Nvidia vs AMD párti egyének által.

    Ha tényleg érdekelnek a különbségek akkor a helyedben szánnék egy kis időt az VGA kártyák megismerésére. Pro és kontra illetve AMD és Nvidia téren. Magadnak egy komplettebb képet tudsz felépíteni és nem utolsó sorban meg is érted amit olvasgatsz.

    Leírni le lehet, hogy kb mik a különbségek, de nem biztos, hogy megérted, ha nem olvasol utána. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák