Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Olympos

    aktív tag

    válasz #02119936 #25089 üzenetére

    Oli vagy Abu cikkéből Nekem az jött le, hogy sokkal nagyobb potenciál van a VGA kártyáinkban, mint amennyit kihasználunk ebből. Az, hogy egy GCN-es GPU kihasználtsága most 100% nem azt jelenti, hogy nincs benne több tartalék, hanem azt, hogy DirectX ennyit tud kihozni belőle.

    Én személy szerint nem 10-15% javulást várok Tőle, hanem sokkal többet. Akár 50%-ot is.
    Még csak a BF4 az egyetlen Mantle alapú játék, ezért ha sikerrel jár(na), akkor sokan válthatnak nVidiáról AMD-re annak ellenére is, hogy csak a BF4-be tudják ezt kihasználni, és lehet, hogy nem is lesz Mantle alapú játék még vagy egy jó félévig.

    Már csak ezért is megéri fejleszteni, hogy elmondják: AMD kiütötte az nVidiát, amely jó reklám lenne: ösztönözné az márka hű nVidiásokat a váltásra.

    Másrészről egy sokkal szebb játék után jöhet "végre" a CPU (esetünkben AMD) piac fellendülése is, mert még mindig elég egy 3 éves CPU ahhoz, hogy a BF4-ben FullHD Ultra felbontás mellett játssz 60+ FPS mellett.
    Továbbá a siker miatt kötött egyéb szerződések (akár játékfejlesztő cégekkel, akár mobiltelefon gyártókkal) is az AMD-nek kedveznének, így megéri, ha a Mantle beváltja ígéreteit.

    De ez tényleg nem garancia, én is tartok attól, hogy túl szép, hogy igaz legyen....

Új hozzászólás Aktív témák