Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Gman999 #42282 üzenetére

    Ja és még annyi hogy azért, mert a legtöbb mai modern játék így a BF4 is rengeteg dolgot streamel valamilyen módon. Így érhető el a "korlátlan pályabetöltés nélküli világ", pl AC széria is ilyen ugye stb.
    Ami röviden annyi jelent hogy ahogy haladsz a világban úgy bizonyos dolgokat folyamatosan tölt be a játék, bizonyos dolgokat pedig töröl/elhagy a memóriából... mint egy videó folyam, mindig az van a memóriában ami az adott pályaszakasz/rész megjelenítéséhez kell.

    Ha kevés a memória az nem lesz egyből érezhető, csak akkor amikor gyakrabban kell így betölteni dolgokat és több adatot is. Ilyenkor gyakrabban akad meg a játék mert kisebb a memória ablak amibe adat fér és több adatot is kell mozgatni mert több új adat nincs bent/ami nem fért be egyben.
    Ha több a memóriád azért nem észleled mert vagy minden belefér amit a készítők akartak, vagy olyan ritkán kell csak új dolgot betölteni és relative olyan keveset hogy nem érzi meg a rendszer ezt a kis időt.

    Nem mondom hogy mindig ez a baj, de gyakran ilyesmi. És nem a CPU vagy a VGA kevés.

    Ezért segít a több memória, és ezért jobb az SSD is... mert ugye értelem szerűen gyorsabban lezajlik a stream adat betöltése meg folyamatosabb tud lenni, meg egyszerűen eleve több szükséges adat fér el/érhető el azonnal töltés nélkül.

    Persze van még számos egyéb tényező is itt... pl tudjuk a windows is szeret swappelni, ami megintcsak beleszól ebbe. Illetve az így elérhető "korlátlan" memória amit a programok felé mutat is megtévesztő.
    Megintcsak ha kevesebb a RAM mint az ideális akkor a windows lehet saját maga moduljait kezdni kiírni a lemezre hogy felszabadítson memóriát a játék vagy egyéb dolgok betöltésére vagy cache-elésére. Ez megint csak egy egy pillanatra megfogja a gépet. (És ezért nem szabad ezt kikapcsolni teljesen, mert ezt magától csinálja, ahogy/amit épp cache-elni akar.)

    Szóval röviden minnél több fizikai memória kell, ma már szerintem a 8GB alap amivel számolnak, de jó ha több. Minél gyorsabb lemez kell, hogy a swap és a memória stream adatcsere pillanat alatt megtörténjen... stb.
    És persze egy bizonyos szintű processzor is kell hogy ezeket kiszolgálja, mert ezt a CPU irányítja. No meg minél jobb VGA, és ott is ezek miatt minél több ram a jó (2GB már itt is alap amivel számolnak szerintem). :)

    [ Szerkesztve ]

    Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

Új hozzászólás Aktív témák