Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz rizso #94034 üzenetére

    Na akkor egy kis hallgatnivaló. (#YTalert) ;]

    Meshuggah - Vanished (nagyjából 1:24-ig kell kibírnod, addig csak hörgés-ordibálás van, aztán lenyomnak egy olyan hihetetlen fusion jazz-es gitárszólót, amivel az egész szám tök más kontextusba helyeződik)

    Paradise Lost - Pity the Sadness (még bőven azelőttről, hogy a Paradise Lost Jon Bon Jovival turnézott volna ;] )

    Dissection - Night's Blood (a svéd sátánisták és templomgyújtogatók ajánlásával ;] )

    Morbid Angel - Dawn Of The Angry (őket az USA-beli sátánisták ajánlják :) )

    Voivod - Phobos (hogy az egyik kommentet idézzem: "THE AMBIANCE OF THIS SONG GOES PERFECTLY WELL ALONG A NUCLEAR WAR")

    *
    Én mondjuk a legtöbb EDM, techno, rave, dance, disco stb. vacakot nem vagyok képes meghallgatni. Ezeket meg nem mondom, hogy bármikor (messze nem csak thrash/death/black/doom metalt hallgatok, klasszikus zenétől kezdve jazz, blues-on át indie rock-ig kb. bármit, ami hangszeres zene), de nagyon is szívesen teszem be őket, mert nem azt várom a zenétől, hogy feltétlenül harmonikus és fülnek tetsző legyen és megnyugtasson, hanem akár kavarjon fel, gondolkoztasson el, akár diszharmóniával érve el katarzist. Erre a fenti előadók többé-kevésbé képesek (voltak a '90-es években). Amúgy nagyjából metálzenéken "nőttem fel", a '90-es éveket tartom a műfaj aranykorának, akkor volt igazi kreativitás, változatosság, lelkesedés, útkeresés ott.

    De ha valaki esetleg olyasmire vágyik, hogy hörgés ÉS elektronika, ajánlom a Godflesh nevű zenekart (drum'n'bass-re épülő doom/industrial metal). A legjobb albumuk itt van YouTube-on.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák