Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GLOCK34

    aktív tag

    válasz bobace #28603 üzenetére

    Erre nincs pontos válasz. Függ a vezetékszakasz hosszától a készülékek típusától és teljesítményétől és attól,hogy egy társasházi csatlakozóvezetékről vagy egyedi mérőhelyről van szó.
    Legolcsóbban az jöhet ki akinek előkerti gázóraszekrénye van és csak egy db zárt égésterű kazán tartozik hozzá.Ilyen esetben ha nem találnak szivárgást akkor a további költség 0ft,tehát csak a felülvizsgálati díj van amit ki kell köhögni. Ez szerintem nem lehet több 10k költségnél.
    Legrosszabb eset: Konvektoros lakások (régi 30 év körüli készülékekkel) . Általában az ilyen lakásokban van 2-4 konvektor,1 fali fűtőkészülék(általában kéményes) 1 átfolyós bojler 1 tűzhely egy mérőhely. Itt már a felülvizsgálati díj is jóval magasabb,nem beszélve az esetleges készülékcserékről.
    Totál káosz van még a szolgáltatónál is szerintem. Pl. A korábban említett Közép utcán először kicserélték a bojlerek gyűjtőkéményét a társasházzal egyedi kivitelű kéményekre majd mikor kész lettek mindennel jött a felülvizsgálat (Nem előtte, utána !) és benyögték,hogy aki meg akarja tartani a bojlert az csináltassa meg a korábban említett reteszelős,légbeeresztős,páraelszívós szarságot vagy rakasson fel villanybojlert.
    Volt még egy eset amin én is leseggeltem. Vízszerelést csináltunk a Komlóssy környékén,ahol ugyan van gáz minden lakásban a tűzhelyhez,de mérő nincs. A tulaj szerette volna megszüntetni a vezetéket mert indukciós főzőlapot vett,ráadásul pocsék volt a cső is. Igényelte a megszüntetést. Kijött két emberke,elzárta a főcsapot,levágta a vezetéket,lehegesztették,gáz visszanyit,lefújták es go. Kp 20-30 perc volt,a tulajnak pedig küldtek egy 42000+áfa számlát. :o :(((
    Sajnos ahogy arpeen2 is mondta észnél kell lenni és tájékozódni azoktól akinél már voltak mert őrült összegeket is mondhatnak.

Új hozzászólás Aktív témák