- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- OnePlus 7 - magabiztos folytatás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
-
Csillaghajó ihlette az AYANEO eGPU-ját
ph A GD01 talán az első megoldás, ami nagyon komolyan vette a külcsínt.
-
Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
lo Sziasztok Olvasók! A harmadik rész immár elkészült egy kis betegeskedés után (mármint a jelenben sajna), és a múltban már teljesen gyógyultan folytatjuk utunkat az USA-ban.
-
Premier előzetest kapott a Venture to the Vile
gp Befutott a PC-s kiadás, a későbbiek során PlayStationre is megkapjuk a játékot.
Új hozzászólás Aktív témák
-
#65675776
törölt tag
A szavatosságot elsődlegesen a csomagolóanyag és a csomagolástechnológia határozza meg. A zacskós és a dobozos tej akár ugyan úgy is készülhet, ugyan azon a pasztőrön. A különbség, hogy a sima, egyrétegű PE zacskó (ez az áttetsző) csak 8-10 napig garantálja a termék minőségét (pl azért is, mert a fényt átengedi, azaz annak a lebontó hatása is érvényesül), a többrétegű, fekete belsejű (azaz fényszigetelt) zacskban 35-40 napig eláll ugyan az a termék. A sima, PE fóliabevonatú dobozok kb ugyan azt tudják, mint a többrétegű fólia, míg az alumíniumréteggel is ellátott 7-9 rétegű Tetra/Combi dobozok a közel tökéletes hermetikusságnak köszönhetően akár 6-7 hónapig is.
Szintén nem mindegy, hogy milyen technológiával csomagolják. A nyitott gépekkel ha megfeszülsz sem tudsz egy hónapnál hosszabb szavatosságot elérni. A zárt rendszerű gépekkel 2-3 hónap, ha mindemellett még aszeptikus is, akkor érhető el a 6-7 hónap.
Egy másik dolog, mai még fontos, és ami pl a fölözhetőséget befolyásolja, az a homogénezés. A homogénezett tejben jóval kisebbek a zsírszemcsék. Emiatt van az, hogy a tejszínt alacsony nyomáson homogénezik (20-40 bar), míg a tejet és színes termékeket igencsak magason (240 bar). A poharas termékeket meg sokszor sehogy sem.
És ugye ott van még a pasztőr fő hőcserélőjének a hőmérséklete is.
mong08: Jó ez az ESL, de pont ugyan az, mint az UHT, csak kicsivel alacsonyabb hőmérsékleten.A kettő hőmérséklettartománya egyébként véletlenül pont összeér. Szóval ha az ESL-t beállítják 135°C-ra, akkor pont ugyan az lesz, mint az UHT az alsó hőmérséklettartományban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sony MHC-V77DW BT Mini Hifi (Hangfal) DVD lejátszással!
- Aspire A515-55 15.6" FHD IPS i5-1035G1 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ujjlolv gar
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-7200U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
- Komplett "Gamer" PC eladó monitorral(Számlával és garival)
- Apple Watch 8, 45 mm, Midnight Aluminium Case, Midnight Sport Band - karcos!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen