Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brandynew

    őstag

    válasz kopi72 #72988 üzenetére

    Szia,

    Persze, hogy érdemes átváltani.

    A sebesség az, ami a legkevésbé számít, az csak nagy fájlok letöltésénél releváns. Ami igazán meghatározza egy internetkapcsolat minőségét, az a késleltetés (latency), és ebben igazán jó a Digi. Lehet 1000 Mbit-es letöltési sebességed, ha a késleltetés magas, akkor lassúnak fogod érzékelni a webes tartalmak betöltődését, mert későn érkezik meg a válasz a webszervertől a böngésződnek. A Diginek a nagy magyar szolgáltatók közül a legalacsonyabb a késleltetése, 1-2 ms körül van, másoknak akár 20 fölött is lehet.

    Tehát a sebesség a marketingérték, amit ki tudnak írni az óriásplakátokra, mert a laikus is érti, a késleltetés pedig az, ami alapvetően határozza meg az internetkapcsolatod minőségét. Onnan tudod, hogy laikus beszél hozzád, hogy a sebességet dicséri.

    A megszakadásról: 3 lakásban, 2 különböző városban használtam Digit, és sosem vettem észre, hogy megszakadt a net, egy ilyen alkalomra sem emlékszem. Nyilván van, akinek szakadt már meg, ahogy az Invitelnél, UPC-nél, Telekomnál is vannak, akiknek szakadt már meg, de a Digire ez egyáltalán nem jellemző.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák