Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    Befutott a Sofirn IF24, ígértem, hogy írok róla. Részletes teszteket sok oldalon lehet olvasni róla, ezért erről nem is írok, akit érdekel például itt egy jó összefoglaló. Inkább a személyes benyomásaimat osztanám meg.

    Mivel Sofirn lámpám nem volt eddig és leginkább csak annyi volt a képem róla, hogy egy relatív olcsó márka, aki feltörekvő és sokféle modellje van, olyan sokra nem számítottam.

    A csomagolás pozitív meglepetés volt, körülbelül mint egy mobiltelefonnál mágneses keménypapír doboz, szépen csomagolt kiegészítők, igényes volt az egész, jó kézbe venni és kibontani. Emlékeim szerint még az Armytek-nek sem volt ilyen igényes a körítése, talán a YLP Panda lámpa jött ilyen kis puccos dobozban, mint ez.

    A lámpa kidolgozása volt a következő meglepetés. Az eloxálás tapintásra és kinézetre legalább olyan jónak tűnik mint az Armytek-é. Azt nem tudom, hogy olyan tartós is lesz-e és a karcokat is viseli-e úgy mint az, de látszatra és érzetre nagyon rendben van.

    Az illesztések pontosak, a menet szilikonzsírozott a kupak alatt és a kapcsoló is precíz, nem lötyög, nem szorul, jó a nyomáspont. A tekerhető tárcsa is meglepett, kicsit gagyibbra készültem, de finoman működik, egy ujjal és kényelmesen forgatható és határozottan beugrik a pozíciójába. Úgy összességében azt tudom mondani, hogy kifogástalan a kivitelezése, minőségi lámpa érzetét kelti.

    Ami a méretét illeti egy picit nagyobb mint egy S2+, EDC lámpának talán már kissé túlméretes, de nem vészesen nagy, zsebben is hordható kényelmesen. Az összehasonlíthatóság végett odaraktam egy Convoy S2+ és egy Armytek Elf C2 közé:

    A fényével kapcsolatban még nem nagyon tudok nyilatkozni, mert kültéren még nem tudtam kipróbálni, de szobában tesztelve érzetre hozza, amit kell. A spot fény hideg fehér (sajnos) de szerencsére nincs kékes elszíneződés, tényleg fehér a fénye. Az oldalsó szórt fény kicsit melegebb árnyalatú, bár nem annyira mint amit én igazán szeretek (4000K körül), viszont kellemes.

    Összességében ígéretes darabnak tűnik, nyilván majd az idő eldönti, hogy mennyire tartós és hogyan viseli a gyűrődést. Az eddigi benyomásaim alapján nagyon megérte az árát.

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák