Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz Bujdy81 #135997 üzenetére

    Ez is olyan, mint az itthoni helyzet, ahol a hangos egyharmad jó része is úgy van vele, hogy nem erre akart szavazni, csak nem tudja, de akkor már odahúzta az X-et, de rohadjanak meg. Ennek ellenére meg nyugat-európában megkapom a lenéző kezelést, ha épp olyan talál meg, aki egyetlen áruló Putyin-bábállam gócpontként látja az országot jelenleg. És ja, az én hibám is, hiszem ma sem gyújtottam fel semmit.

    A másik lakásban meg már a sokadik menekültcsaládot ismertem meg, volt köztük Ukrán, kinti félig Magyarok, akiknek a férjeik a fronton, a nők/gyerekek meg idezavarva biztonságba, de voltak még a korai hullámban Oroszok is, akik a keleti, Oroszul beszélő régióban éltek, Ukránul nem beszélő, de magukat attól még Ukránnak valló családok. Mikor arra ébrednek, hogy Putyin rakétázza a városukat, nem éreztek túlzott rajongást meg vágyódást a nagy Szovjetúnió iránt, ellenben a nyelvük és a helyzet miatt hirtelen az Ukránok sem bíztak meg bennük, totális szívás. Mentek is egyenesen Kanadába tovább, ahogy összeálltak a papírjaik.
    Közben meg a helyi minimagyarok verik a mellüket, hogy köcsög Ukránok betiltják a Magyar himnuszt a nyelvi iskolákban, és nem értik az összefüggést, hogy ha itt a háborús agresszort képviseljük, annak ott egyenes diplomáciai következménye, hogy romlik a viszony, és megerősödik az integrálás/elszakítás tempója, jogosan.

Új hozzászólás Aktív témák