Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Na, megvolt az all hands meeting. Skypeon, ami szakadozik, mint állat. Páran még nem fogták fel, hogy a Teams működik, a Skype meg teljesen használhatatlan.

    Péntektől 60% meló pár kivételes egyedet leszámítva. Kedd, szerda, csütörtök. Hétfőn és pénteken tilos dolgozni, vagyis akkorra melót elszámolni.

    Minden túlóra törölve, csak flexbankba lehet dolgozni.

    Korábbi priók megmaradtak, de most 60% alatt kell ugyanazt elvégezni kevesebb pénzért. Hogy mennyivel kevesebb, azt még nem tudjuk. A kormány kipótolja 94%-ig a pénzt, ha egy bizonyos összeg alatt keresel. Ha felette, akkor még nem tudom mi lesz. Lehet sávosan pótolják vagy sehogy. Akkor hirtelen vicces lesz a helyzet mondjuk, mert most asszony még nem keres.

    Minimum 2 hónapig nem lehet bemenni, de lehet 3. Mondjuk ezt remélik nem így lesz, mert pár hétig még elmegy a dolog, de ha hónapokig áll a gyár, akkor nem is kell többet kinyitni.

    Kína kezd beindulni, jönnek a rendelések, a kínai gyárak is indulnak be. Ez mondjuk jó, mert ahhoz a piachoz képest az EU egy kis vicces kis makettkodás.

    Konzultok még (!) maradhatnak, de ők is redukált béren. De ez változhat sajnos.

    Volvo AB esetében (például Trucks) múlt hét pénteken 14:00-kor volt all hands meeting. Ott a konzultok lerakhatták a számítógépet egy asztalra és leadhatták a belépőkártyát ott helyben, aztán kész. Azonnali "felmondás", vagyis a konzult szerződés lezárása. Őket vélhetően most hétfőn rúgják ki a konzultcégek, mert különben dőlnek be ők is hamar. Ez a durva helyzet.

    Szerdáig átnézik ki végez olyan kritikus feladatot, amit muszáj 100%-ban végezni (tipikusan tesztelés és ahhoz közeli feladatok), aztán majd jön újabb bejelentés.

    Szép dolog az autóipar, elég turbulens.

Új hozzászólás Aktív témák