Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Én lehet régimódi vagyok, de szerintem minél egyszerűbb "még nézhető" TV elég és rálógatni a szolgáltató által adott dobozt. Aztán kész.

    Amikor lányom beverte a TV-t lapáttal, akkor vettünk egy ugyanolyan Sony készüléket, csak 40 helyett 48"-ost. Az volt akciós. Előtte kipróbáltam egy olcsó Philipset ami pocsék volt. Minden szín el volt mászva rajta, borzalom.

    A Sony színei kábé okésak. LCD, semmi csoda OLED nincs benne. Van benne valami Netflix kliens, de kábé ennyi.

    A szolgáltató utánunk vágott valami androidos boxot, abban van "minden". A helyi svéd adásokhoz tartozó streaming appok benne vannak, meg Netflix. És ennyi kábé elég is. Bejön rajta a "híradó", meg a gyerekeknek az SVT Barn (svéd gyerektévé), meg a Netflix.

    Asszony tud nézni sorozatokat, a gyerekek mesét. A képminőséggel kapcsolatban mi elég flexibilisek vagyunk. A gyerekeknek lehúztam egy rakás mesét Youtuberól 320x240-es felbontásban, ami a NAS-ról megy a Raspberry Pi2-n keresztül. 48"-on a 320x240 teljesen jó egy macis mesére. Vagy Vizipókra vagy Vukra, vagy Süsüre. Nem a felbontás a lényeg, hanem a történet, a figurák, a dalocskák.

    Amikor asszony sorozatot néz Netflixen, akkor lehet gyönyörködni az elképesztő felbontásban, meg a részletekben.

    Én simán el tudok lenni egy VHS-en felvett, majd DVD-re átdigitalizált Sok Hűhó Semmiért című alkotással is, mert az eredeti Szinyór Handabandás és Strázsamesteres szinkron mindent visz, nem a 4K Dolby Athmos a lényeg abban sem.

Új hozzászólás Aktív témák