Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    válasz krizmo_ #26976 üzenetére

    Istenem kérlek-kérlek, add hogy a Föld színéről is elsöpörjék a Facebookot 🙏
    Igen, tudom, törölhetném magam, de amígy olyan ismerőseim vannak, hogy "inkább átküldöm Facebookon", "ne menjünk ma kocsmába, nyomjunk egy videót Facebookon", addig sajnos nem törölhetem magam. Ha megszűnne, akkor talán ismét felhívhatnék embereket telefonon, elmehetnénk személyesen is (mert ugye kényelmesebb inkább a Facebook előtt..).

    Félreértés ne essék, az ötlet jó lenne, a Facebook alapgondolata teljesen tuti, de két gondom van vele: a megvalósítás (annyit olvasok, hogy ez nem tetszik, az nem tetszik, de csak azért se azt csinálja a Facebook, magasról sz*rnak a felhasználóikra) és a felhasználói tábor egy jelentős része.

    Ahogy olvasom, nem csak nekem van bajom az új felülettel, amúgy épp azért tévedtem ide, hogy megkérdezzem, ha a menüből már kikerült, vissza lehet-e állni a régire. De sanszos hogy nem. Nekem csak 24"-os FHD monitorom van, hát hogy nézhet ki a felület vajon egy 32" 4K képernyőn? Az új felület mintha még inkább olyan lenne, mintha mobilra készült volna (pedig van dedikált app), álló formátum, óriási betűk és térközök.

    Amit én igazi fejlesztésnek látnék:

    A borzalmas UI lecserélése (nézzük meg a Gmailt, tökéletes. Balról a legfontosabb linkek, amik oda nem fértek, azok a hamburger menü alatt elérhetők. Fent középen a kereső. Az oldal összes többi részén a lényeg: a levelek, méghozzá tökéletes formában, se nem túl apró, se nem túl nagy, és kitölti a teljes rendelkezésre álló helyet...példás design).

    Az embereket megosztó funkciók ki/bekapcsolhatósága. Én pl sem a napom, sem a rooms, sem a játékok, sem a csoportok, marketplace, watch, sem hasonló funkciókat nem használom. Megértem, ha más igen, de hadd szabassam testre, hadd kapcsolhassam ki rögtön szerver oldalon. Van rá tampermonkey scriptem, az új felülethez is, azért csak lejön a kliensig a számomra érdektelen adat. Ha a számomra lényegtelen dolgokat ki tudnám kapcsolni, csak a kereső, a messenger meg a timeline maradna, akkor azt mondom, hogy végre hallgatnak az emberekre.

    Timeline random rendezése... az őrületbe kerget. Hadd kaphassuk vissza a réges-régi kronológiai rendezést. Miért erőltetik, ha a felhasználóknak nem tetszik? Vagy legalább lehessen kapcsolgatni. Igazából összességében csak ezt az egyet nem értem.. Miért nem lehet testreszabni. Maradhatnak a dolgok, de akinek valami nem tetszik, kikapcsolhatná/átkapcsolhatná a kedve szerint.

Új hozzászólás Aktív témák