Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    Retfærdighedens ryttere (Riders of Justice / Az igazság bajnokai)

    Túl komoly ahhoz, hogy működjön a morbid humora (ergo nekem kevésbé vicces, viszont drámának meg túl cinikus-szarkasztikus oldaláról közelíti a tárgyalt témát, így két szék közül a földre pottyan a stílust tekintve). Azért vannak pillanatai.
    A fő karakterek jók és sikerül mélyebben is "megérinteni" őket (ha csak "didaktikus utalás" révén is, de ezáltal is tovább építhetjük őket fejben, és így lesz teljes a társaság trauma-kapocs általi szövete, ami a film nyújtotta pozitív élményt kínálja: törött egyének egymásra találása, elfogadása, egymásért kiállása szóban, tettben, hallgatásban, odaszúrásban...). Ez a film erőssége (no meg a színészek játéka), ezzel leszünk gazdagabbak.
    A negatív karakterek csak kellékek: felszínesek-kidolgozatlanok, kevés időt is kapnak, de végső soron érthető, és így nem zavaró.

    Számomra A. T. Jensen csúcspontja az Ádám almái, ezt nem tudta megközelíteni. Ott a sötét humor, a mély dráma, a történet-ötlet, a karakterek, az ív, a hangulat, stb.: minden csillag együtt állt a tökélyhez.
    Ez a mostani (is) elmaradt tőle, de azért szórakoztató és tanulságos, nem bántam meg a rá szánt időt. Viszont nem tartom többször nézősnek. A történet-apropó (bosszúsztori) és a végkimenetel is valahogy mesés (kéne, hogy tétje legyen, de mégsem jön át) és "kötelezően" klisésre sikeredett.
    7/10 ("minőségi egynekjóvolt")

    #értékelés

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák