Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz janos666 #160629 üzenetére

    "De a hővel kapcsolatban én a negatív Kelvinekre szavaznék, nem a fordításkori semlegesedésre. Itt szerintem te vagy az, aki nem gondol bele abba, hogy a földfelszíni hőmérséklet totál random szám az univerzumban, nem valamiféle origó (a víz fagyáspontja sem az, csak a hétköznapi életben 0 °C a víz fagyáspont, kicsit kitekintve a nagy világot nem igazán érdekli ennyi, hogy hol fagy a víz)."

    Miért, hogy lenne negatív Kelvin? Ez teljesen nonszensz. Nem arról hogy megfordítják ezt a hideg-meleg dolgot, mert az milyen király. Hanem mert így logikus.

    A hő az egy random mozgása a részecskéknek, nincs iránya, csak egy abszolút mértéke, ami nem lehet negatív, mert visszafelé mozogva is ugyanakkor mértékben mozognak, ennyi. Azonban mérték ugye tud változni, az idő folyamán. És pont hogy az idő megfordításának következménye, hogy a hőtermelésből hőelvonás lesz. Mert előbbi időben visszafelé lejátszva az utóbbi. Pl adott a testhőd, a puszta létezéseddel hőt termelsz, azaz melegíted a környezeted. Azonban ha invertálva vagy, akkor ugye ugyanúgy hőt termel a szervezeted, s te nem érzékelsz semmi különöset, azonban a környezeted hűtöd, hisz időben visszafelé termelsz hőt. Érthető? Ha pedig ezt megfordítod és maga a környezet termel hőt tűzzel miközben te invertálva vagy, akkor megfagysz a tűzben.

    A filmnek a legagyfaszabb része szerintem az, hogy a kauzalitás is megfordul, ami mindenféle paradoxonokhoz vezet, de erre egyszerű a magyarázat: itt az a fajta időutazás van, ahol nincs több párhuzamos idővonal, hanem egyetlen egy van, és kész, azaz nem tudod megváltoztatni a történelmet. Ebből pedig ugye az következik, hogy nincs szabad akarat, minden eleve elrendelt. Emiatt működik az a nonszensz, hogy "akarni" kell hogy az asztalon lévő invertált golyó "felessen" a kezedbe. Ugyanez a koncepció van pl a Harry Potternél, amikor megmenti saját magát a dementoroktól.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák