Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz pinnacle #13072 üzenetére

    EFI-hez Windows-nál alapvetően két partícióra van szükség:
    EFI partíció FAT32 filrendszerrel (elég az abszolút minimális 36Mb)
    Rendszerpartíció NTFS filerendszerrel (mehet a teljes fennmaradó tárhely egyben)

    (Én kézzel szoktam feldobni így ezt a kettőt a telepítőben kért parancssorból DISKPART-al.)

    Ha a Windows telepítőre bízod, az létre fog hozni egy Recovery és egy MSR partíciót is, ami fejenként pár száz Mb. Ha (a Recovery-t tekintve) mindig van kéznél Windows telepítő DVD-n vagy pendrive-on, illetve (MSR-t tekintve,) ha nem akarod később babrálni a partíciókat az adatok megtartása mellett, akkor ezek feleslegesek (sőt, a Recovery enélkül is elérhető lesz, míg nem sérül meg túlzottan a C: partíció, vagy a rajta lévő NTFS filerendszer, a saját partícióra helyezés csak további biztosíték, viszont úgy elpazarol némi tárhelyet, mert kicsit nagyobb lesz a kerekített méretű recovery partíció, mint maga a recovery tényleges tárhely igénye, míg a C-re kerülve ez lényegében csak néhány file, mint a többi rendszerfile ; illetve gyakorlatilag MSR nélkül is lehet tologatni azokat a partíciókat).

    Igen, van. Ha mást nem, legalább annyi, hogy gyorsabban bootolhat a Win8, ha az alaplap és VGA is támogatja azt a módot és engedélyezed is az UEFI setup-ban (fastboot, quickboot, ilyesmi). De egyébként is elegánsabb, rugalmasabb felállás a GPT és EFI boot.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák