Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz pinnacle #26323 üzenetére

    Amikor csak lehet, Én Legacy-ban telepítek, de van, amikor nincs választás: [link]

    Ðávid #26328
    SMART alapján 145 óra a működési ideje, ami 6 nap és 1 óra. Lehet, hogy hibásan adja vissza/kezeli ezt az értéket a meghajtó.
    A másik lehetőség az az, hogy nem kezeli hibásan, csak a felhasználó gépében van a "hiba", azaz pl nem megfelelően működik az energiatakarékosság- és vezérlés és ilyenkor, amikor valamilyen speciális alvásba/hibernálásba merül a gép(tehát nem le van állítva), akkor az SSD még kap áramellátást és akkor nyilván az üzemidőnek számít.
    W8 és a felett az OS-k alapbeállítása, hogy kikapcsoláskor egy speciális/továbbfejlesztett "alvásba" küldi a gépet, nem pedig hagyományos értelemben "kikapcsolja". Ilyenkor (ha BIOS-ban bizonyos beállítások be vannak lőve), akkor simán egy billentyűzet leütéssel avagy egér kattintással feléled a masina, mintha a "régimódi" alvásból/hibernálásból ébredne.

    Meg lehet próbálni, hogy (W8 vagy újabb Windows esetén) admin joggal futtatod a parancssort és kiadod a POWERCFG -H OFF parancsot és gép restart. Ezt követően a kikapcsolás az a régi kikapcsolás lesz és tudod ellenőrizni, hogy akkor is aránytalanul nő az üzemidő avagy normális/reális értékben növekszik-e.

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák