Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bbendre

    őstag

    válasz bbendre #118051 üzenetére

    Közben kaptam egy kedves kritikát privátban. Pár dologban tévedtem valamit már nem up-to-date a tudásomban. Ezúton is köszönöm. Mindig jó tanulni :R


    Nem "Marc tudta", hogy az emberi szem a zöldre a legérzékenyebb, hanem Bryce Bayer, aki feltalálta ezt a színszűrőt. Ez nem a GCam alapja, az összes digitális kamera így működik.

    Záridő és iso is létező fogalmak attól még, hogy alexpós* képekből lő sorozatot, Pixel 8-ban és moddolt GCam-okban tudod is állítani. Annyi, hogy az exifben írt értéket nem érdemes más módszerrel lőtt képekkel összevetni, de attól még az egyes frame-ek nem mindegy milyen záridővel készülnek.
    *Pixel 5 óta ez sem igaz, a linkelt cikked is arról szól, hogy már többféle expót bracketingelnek, a beillesztett kép még a régi módszert mutatja.

    A jpg tömörítés és a downsampling (amit amúgy sem a kamera app végez kijelzőméreten való visszanézéskor) meg 2 külön fogalom, de nem ezek, hanem a post-processing az oka annak, hogy panaszkodnak a Pixelek gyári jpg-ire. Ami egyébként semmivel nem lett rosszabb, mint volt évekkel ezelőtt, csak sajnos érdemileg jobb sem, míg sok másik (főleg kínai) gyártóké meg igen.
    De egy jól configolt GCam-mal jpg-ben sincs semmi gond, pedig semmilyen más technológiát nem használ, csak ízkésesebben van utómunkázva.”

    iykyk

    [ Szerkesztve ]

    Iphone 13 Pro Max &̶ G̶o̶o̶g̶l̶e̶ P̶i̶x̶e̶l̶ 8̶ P̶r̶o̶

Új hozzászólás Aktív témák