Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz hito #37536 üzenetére

    "Hát én azt mondom, hogy az is csoda hogy egyáltalán ilyen minőségben tud egy mobiltelefon hangot rögzíteni, amikor 100-150eFt-os fényképezők egy ilyen eseményen maximum csak kifingani tudnak (tisztelet a kivételnek, ami ritka)."

    Inkább azt mondanám, hogy elég vegyes a kép, több, belépő szintű DSLR például csak mono hangot rögzít, azt is egészen dobozszerűen, :) míg mások a hallott produkciónál érezhetően többet nyújtanak. Attól függ, hogy az adott gyártó hogyan találja meg költségtakarékosság és videós tudás terén a kompromisszumot (van, ahol ez utóbbi szinte lényegtelen, mert az állóképek minőségén van a hangsúly). De aki komolyan gondolja a videózást, az úgyis beszerez a fényképezőgépéhez egy külső mikrofont, amely nem csak hangminőségben jobb, de kevésbé érzékeny a környezeti zajokra is.

    A top kategóriát a mobiltelefonos mezőnyben az aktuálisan futó top telefonok jelentik, a PV Nokiák (808, 1020) ezen a téren már a fasorban sincsenek, amit jól mutat, hogy például a DxOMark tesztjeiben másfélszer annyi pontot kaptak videós hangminőségre az újabb csúcstelefonok (Pl. Samsung S6, iPhone 6), mint az említett Nokiák. Ezeknél már tényleg döbbenetes a fejlődés és kb. igaz, amit írsz.

    A hallott-látott produkció értékelését kb. osztom, de én azért kevésbé nézem szigorúan ezt. :B Havasi kiszolgálja a tömegízlést, amire egy saját, komplett show-t raktak össze, így nem csak a zongoristát kell értékelni, hanem egyben, az egészet. Kicsit hasonló ez, mint egy Sade koncert, ahol nem csak az énekesnő egyébként nagyszerű teljesítménye számít, hanem a mellette dolgozó profi zenészeké, a fantáziadús színpadképeké is. Így, egyben. Ott is az egész csapat fut az ismert néven, nem csak egy ember.

    Ha a fogékonyabbak esetleg elsírnák magukat a színvonalbeli különbség láttán, ne csodálkozzunk annyira. ;] :D

Új hozzászólás Aktív témák