Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda

    válasz perempe #4244 üzenetére

    Én úgy szoktam a puliszkát készíteni, hogy megfőzöm, majd egy formába öntöm, (hosszúkás kenyér sütőformába), majd amikor megdermedt felszeletelem és forró vajon megpirítom mindkét oldalát, és lekvárral tálalom.
    (A kukoricadarát tejjel felfőzöm, reszelek bele egy kis citromhéjat, valamint vanília kerül még bele, és egy pici cukor, majd a végén egy kis vajat keverek el benne. )
    Ebben a formábban desszertnek nagyon finom. :K

    Egyébként, szerintem annyira Erdélyi étel ez, mint magyar, számomra olyan nagy különbség nincs a 2 konyha között, inkább csak van némi apróság, ami eltér.

    Szerk.:
    Mondjuk a zakuszkát és a padlizsánkrémet nem ismertem korábban, párom mamája készített sokat, aki még mindig ott él.
    Csinált olyan zakuszkát is amibe tett "paszulyt" is. (Így hívja a babot).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák