Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    Forgalom tehermentesítése (Alhálózat összekötése a fő router megkerülésével).

    A fentebb leírt és aláhúzott mondat valójában a kérdésem, amelyre nem találok egyértelmű megoldást.

    Ez a probléma teljesen elméleti jellegű, ezért egy ábrát készítettem róla.

    A képen egy hálózat látható, amelyet alhálózatokra bontok, majd azokat további alhálózatokra bontom. A valóságban ez nem lesz ilyen szép hierarchikus, csak az ábra kedvéért egyszerűsítettem a problémát ilyenre.
    A kérdés a piros vonallal jelölt rész, ahová kérdőjeleket írkáltam.

    Hogyan tudom a két alhálózatot összekötni úgy, hogy a forgalom (amennyiben egyikből a másikba irányul) ne a fő router felé haladjon, hanem a piros színnel jelölt kábel irányába haladjon el?

    Ami egyértelmű: routerek helyett azon a ponton használhatjék akár linuxos szervereket, majd kézzel beleírnám az iptablesbe, hogy merre routeoljon, ha az adott packetek cél ip címe bizonyos címtartományba esik. Ez az, amit el akarok kerülni, mivel nem akarok atomreaktor szerű bonyolultság irányába elmenni.

    Van a routerekben (akár openwrtben) valami beállítás, ami ezt kvázi automatice minimális konfigolás után megcsinálja, vagy csak simán kössem össze a két routert egy kábellel, és automatikusan megcsinálja (ha a router bizonyos márkájú, és bizonyos beállítások be lettek állítva neki), vagy mégis mivel tudnám ezt elérni annélkül, hogy túlbonyolítanám a dolgot?

    A válaszokat előre is köszönöm. Minden tisztelettel arra kérek mindenkit, hogy csak az válaszoljon, aki csinált már ilyet, és aki érti a problémát. Igen, googlizni én is tudok, de értelmes magyarázatot nem találtam.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák