Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #90933760

    törölt tag

    válasz szab.tam #29510 üzenetére

    A zárt, de fontos be- és kimenő szellőzést választottam én is. A passzív hűtésről lemondtam, mert fontosabb lett a teljesítmény meg hát pénz, ja... Marad ventivel, de halkan.

    Úgy gondoltam teljesen légmentesen zárt ház lesz, alul és felül 14 centis venti szolgálná a gázolaj... khm friss levegőt. Alulról menne rá az S1-re, felül meg spontán szívná le, meg az alulról érkező fuvi nyomná ki a Ninjából a delejt (már amit a VGA nem fog le). Ez lenne alapon, gondolom jó megvalósítás és halk.
    De mivel szénné akarom húzni ha kell ezért a bordákra is kell venti, ezek 12 centisek, mert a nagyobb lelóg és ott veszne el a lényeg. Az S1-en még oké, de a Ninja aljára tenni hogy felfele fújjon már érdekesebb a hőcsöves északidombormű miatt.
    A táp alul lesz állítva, hátratolva teljesen, oldalról szívja be a levegőt és hátra tolja is ki, teljesen független a géptől.

    Szerintem frankó ötlet, kéne 5 egyforma venti (tápba is kinézet miatt, ne legyen különc) 2x14 és 3x12 és valami halkabb, folyadékcsapágyas. Nézegettem az árakat hát akkor kaptam hülyét, 15k-t el lehetne úsztatni 5 ventire. :((( Vannak olcsóbb variánsok is, de még azzal is 5k fölött lenne, hát...

    Esetleg abból a ~10 tápventiből ragasztgatok össze 4-4-et, csakhogy gány legyen. :DD Nem, ezt szeretném igényesen megcsinálni, a Stalker gépbe jók lesznek a 8 centis kókányok.

Új hozzászólás Aktív témák