Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz makoss #44004 üzenetére

    Sokat segítene, ha leírnád a rendszeredet. Ha csak a tévét használod lejátszóként és a hang megszólaltatására is, akkor sok lehetőséged nincs.
    De ha már egy külső lejátszót használsz, azokban is van általában dinamika állítási lehetőség. Ha külön van audió egységed,akkor általában azokban is van, a Denon készülékeknél a night funkció(a Dinamika eq és volume más célt szolgálnak). De az is lehet ilyen esetben, hogy a center hangszintje alacsony, így kevesebb hangnyomást hozz, mint a többi hangszóró. Helyesen belőve lehet megszűnne a problémád.
    Nem tudjuk az inger küszöbödet, hogyan szereted hallgatni az anyagokat. Én sem hangosan szoktam mozizni, de meg van a dinamika különbség egy párbeszéd és egy történés között. Ahogy meg is kell lennie. Ha azonos szintre próbálod hozni, akkor pont a lényeget veszted el. Ez történik a hazai tévécsatornáknál is, törvény írja elő. Én pont ezért és a reklámok miatt nem nézek filmet tévécsatornán, mert pont a lényeget veszik el, hogy egy párbeszéd utáni robbanás ugyanakkora hangnyomást produkál.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák