Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    válasz BBéci #56013 üzenetére

    "Nem vagyok képes felfogni, mi visz rá embereket az efféle rendkívül egyszerű kivitelű és nehezen elfogadható hangminőségű izékért pénzt kiadni."

    Szvsz nem ennyire leegyszerűsíthető a helyzet. Én 20 évvel ezelőtt pl. a számítógépemet gondoltam otthoni "médiacentrumnak" használni (a teljesítmény, a kiváló minőségű DVD lejátszó és hangkártya adott volt), és ehhez kerestem a lehető legjobb megoldást.

    Azért esett a választásom a "Cambrdige Soundworks DTT2500" szettre. Ráadásul úgy, hogy máshol volt alkalmam alaposan letesztelni.

    Ez volt a vállalat utolsó, saját márkanévvel kiadott kompakt házimozi szettje, éppen azt követően, hogy a CREATIVE felvásárolta őket.

    A manufaktúra neve garancia volt a minőségre, és nem kellett csalódnom benne. Igaz, ők nem is úgy álltak hozzá, hogy "kamu, sokszáz Watt-okkal" hirdették a berendezést.

    Ez a beszélgetés, és a kis szett teljesítménye engem arra emlékeztet, amikor a modern kor zenészei, a sok száz/ezer Watt-os tranzisztoros erősítőik birtokában bizonygatják, hogy a ~20-30-40 Watt-os csöves gitárkombók alkalmatlanok színpadi zenére.

    A gyakorlat pedig rájuk cáfol pár régi kis, VOX, Fender, vagy Mesa Boogie kombó képében. Amelyek hangerőben, és hangzásba is "lejásszák" a náluk 4-5-6x nagyobb névleges teljesítményű társaikat a színpadról. :)

    A kis DTT is ilyen. Az utódja, a "3500" is ilyen volt, és egyébként a hírek szerint a Creative első "MegaWorks" szériája is. No, és persze a szintén akkor piacra dobott Videologic DigiTheatre LC szett is. Amit anno viszonylag sokan használtak. (Akik meg tudták fizetni.)

    Kicsi, "bögreszett", mégis kifejezetten jól, tisztán, erősen, remek minőségben szól.

    A probléma inkább ott van, hogy azóta eltelt 20 év, és a gyártók azóta teljesen másként tekintenek a minőségre, az egyes kategóriákra, és a "fogyasztói társadalomra" is.

    A nemrég belinkelt maláj gyártású, Panasonic házimozi hangfalas videó például egészen megdöbbentő.

    Repkednek a "kamu Watt-ok", az ócska, semmitérő alapanyagok, gyenge minőségű hangszórók, sokszor nem is kifejezetten alacsony árcédulával kombinálva.

    Az viszont nem véletlen, hogy miután már használtam a DTT2500-at, amikor pár évvel később láttam egyet apróhirdetésben, megvettem, és a televízióm, asztali lejátszóm mellé is ezt párosítottam. Tökéletesen megvalósította ott is a minőségi házimozizást. (Akkor már az eredeti árának töredékéért.)

    Persze most már "kinőttem", és azért keresek új szettet, hogy megfeleljen a modern kor és házimozizás elvárásainak is.

    Ám mindig jó szívvel gondolok vissza a Cambridge Soundworks szettemre. :K

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák