Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    Sziasztok!

    Elolvastam (átnéztem) az összefoglalót és az utolsó ~300 hsz-t. Igazából 1 kérdésem lenne, és egy hozzáfűznivalóm a kábeles mizériához, ami valami szubkábel RCA-ból indult ki.
    Utóbbival kezdem. Én már kb. 20 éve magamnak gyártom az IC kábeleimet (XLR,RCA, stb.). Szerintem, aki tud egy pillanatpákával megfelelően bánni, és van egy kis kézügyessége Klotz MC5000-ből (mikrofonkábel, kellően árnyékolt +2 ér), plusz Amphenol RCA lengődugókból kiváló IC kábel építhető, szinte bármilyen célra. Én is próbálgattam mindenféle ezoterikus kábeleket, az egyetlen, ami mára megmaradt, az egy régi Nordost Blue Heaven, de mivel a hossza szűkösen elég (60cm), valószínűleg hamarosan ezt is leváltja egy ilyen épített darab. Nem igazán van hátránya, akár a fent említett Nordost-al szemben sem.

    Akkor áttérnék a kérdésre. Egy 2.1 felépítésű rendszert használok, B&W DM603 S3, Rotel RA02, HTPC-ről etetve egy NuPrime uDSD-ről. A HTPC cseréjét tervezgetem mostanában, mert a jelenlegi nem kompatibilis a HDR anyagokkal. A szub egy saját tervezésű (WinISD) 210L-es láda egy autóhifis méllyel (JBL CS1214), egy ezer éves SPL Dynamics erősítővel hajtva. A szub erősítője a Rotel pre-amp kimenetéről van hajtva, a LPF az erősítőn ~80Hz alatt engedi dolgozni a szubot. Igazából fülre nincs gondom a hangjával. Olvastam itt is, meg már régebben is összefutottam máshol is ennek a MiniDSP-nek az emlegetésével, és az érdekelne, lenne e értelme, illetve megérné e egy ilyet beiktatni a rendszerbe? Nyernék e vele akkorát, hogy megérje befektetni ebbe.
    Annyit még hozzáteszek, hogy a szub nem feltétlenül van állandóan használva, a HTPC nem csak filmnézésre, hanem egyéb online tartalom fogyasztására is használva van, amihez nem használom (jellemzően YT tartalmak fogyasztása).

    Előre is köszi a válaszokat, véleményeket!

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák