Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    Topikgazda

    válasz h.balint #74961 üzenetére

    Abszolút lehet, hiszen érdemi változás nem volt a hangtechnikában vagy 30 éve, csak szoftveres fronton. Rengetegen használnak ezer éves szetteket, és tökéletesen megállják a helyüket. A mai erősítők viszont valószínűleg nem bírják már sokáig, mert nemsokára jön az AC-4 és a DTS-UHD, és elég gyorsan minden hangsávot ezekre fognak cserélni. Ezek tudatában jöhet a full használt, full új, vagy új hangszóró - használt erősítő? :D

    #74962 Doom: Itt azért fontos különbséget tenni, mert nem oldja fel a kontextus, hogy elől AVR kell, hátra végfok, csak mindkettőt erősítőnek hívjuk. Vannak nagyon kompakt darabok is, amik elférnek a konnektor alatt.

    #74964 I'am Dony: Azért gondolj bele ebbe: a te szakmádban egy marketinges mennyire érti azt, amit te? Na látod, maximum tizedét, inkább századát. Hiába lehet, hogy a Stream Audio írói csak jót akartak, mert nekik aztán édes mindegy, hogy mit veszel, amíg tőlük veszed, de túl könnyű az olyan egóból megírt tudatlan fertőkre tévedni, mint például az AV-Online, ott bármikor olvashatsz hülyeséget.

    Az ilyen fórumokon van igazi tapasztalat, a legtöbb online forrás pedig ajándékokból összedobált "de örülök neki" cikkekből áll. Sosem lesz ott mögötte a tudás, hiszen aki ért hozzá, az eleve magasabb szintű munkát választ. Ha egy ilyen firkászt megkérdezel, hogy mik például a Maxwell-törvények (és akkor még középiskoláról beszélünk), és nincs nála internet, hallod a koponyáján keresztül a Windows XP hibahangját, de igazából még internettel is.

    Nagyon ritka az a környezet, ahol például olyanokkal beszélgethetsz, akik elsőkézből, tervezőként, összeszerelőként, villamosmérnökként, fejlesztőként, stb. ismerik a termékeket, vagyis olyan emberekkel, akik tényleg mindenkinél jobban tudják, miről beszélnek, hiszen ők csinálták. Felmerül a kérdés, kinek hiszel: az eladónak, vagy annak, aki tényleg megalkotta a játékod, és semmi anyagi érdeke nincs abból, amit mond? Egy fórumon rengeteg ilyen van, főleg az ASR-en, AVS-en, valamennyire az AudioHolics-on is (bár ott inkább csak a tulaj csapat). Ha az ő véleményük más, mint amit a reklámokban látsz, annak nagyon jó oka van.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák