Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    addikt

    Sziasztok!

    Komplett felújításban vagyunk, és 2-3 hét múlva jön a konyhabútor, amibe szükségem lesz gépekre, de a többi háztartási gépet is egyszerre szeretném megvenni (némi kedvezmény reményében). A baj az, hogy haszontalan férfiállatként teljesen vakon vagyok, így inkább kérdezek, mielőtt bármerre elindulnék, de a napokban tervezek pár nagyobb elektronikai szakboltba is ellátogatni, megnézni, hogy ott az eladók mivel akarnak majd kábítani!

    A konyha látványterve támpontként:

    Amit kell vennem:
    1.) Elektromos főzőlap - a házban nincs gáz, így kizárólag elektromos jöhet szóba. A felette lévő kihúzható szagelszívó 90cm széles, így 70-80cm széles volna számomra az ideális. Ezzel viszont ki is fújt a tudásom. Sosem volt indukciós lapunk, így (amennyiben szükséges) ehhez való edénykészletről sem tudok. Ha olyanunk van, nem tudok róla! Azt sem tudom, hogy 4 vagy 5 főzőhely legyen rajta.
    2.) Elektromos sütő - a házban nincs gáz, így kizárólag elektromos jöhet szóba. A beépített sütő klassikus méretű.
    3.) Mosogató gép - klasszikus, 60cm széles. Ötletem sincs, milyen paraméterek léteznek ezen felül.
    4.) Beépíthető mikró - mikrózzon. Grill funkció nem kell, de gondolom ma már úgysincs nélküle mikró. Az elmúlt 20 évben minden hagyományos mikrónkban volt, de sosem használtuk.
    5.) Hűtő - nem beépíthető, 60cm széles, max. 204cm magas, felül hűtő, alul fagyasztó, nofrost (már ha létezik még ilyen kifejezés).

    Fürdőszobába szánt gépek:
    6.) Mosógép - normál méretű, elöltöltős. Mit lehet még erről írni, mire kell figyelni? Wifi és egyéb okos funkciók nem tudom mennyire lesznek fontosak...
    7.) Szárítógép - mint a mosógép, csak szárítógép. Mit lehet erről még írni, mire kell figyelni?
    A családunk 5 fős, és a gyerekek még csak 4-7-10 évesek, így a nehez még hátravan! Most kezdenek el majd csak rendesen zabálni, minden ruhájukat összecseszni, éjszaka nassolni, popcornt mikrózni, stb-stb - amit a normál tinédzserek szoktak csinálni.

    A keret minden gépre a szükséges minimum, ami kell a "nem gagyi" kategóriához. Értem ez alatt azt, hogy legyen világmárka (LG, Samsung, Whirpool, AEG, Bosch, stb.), ne pedig egy nagyáruház saját márkája (Aldi, Lidl, IKEA, Tesco, stb. saját márkája).
    Magánszemélyként vásárlom, így áfás számlás trükközések köszönöm, de nem is érdekelnek, de a garancia legyen legalább 3 év, ha már a világ minden pénzét erre költöm el!

    u.i.: a házban vízlágyító is van, erre lesz kötve a mosógép és a mosogatógép is - ha ez számít bármit is!

    Kérlek Titeket, hogy ha a 7 gépből akár csak egyre tudtok jó tippet, ötletet, ihletet adni, vagy csak tanácsot, hogy mire figyeljek, akkor azt is írjátok meg! :R

    [ Szerkesztve ]

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák