Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • beldeczki

    aktív tag

    Üdv!

    Lenne egy Seagate ST3160812AS merevlemezem. Amikor beraktam a gépbe, akkor 100/99-es volt, Hard Disk Sentinel adatátviteli problémára panaszkodott. Ezzel nem is foglalkoztam mivel előtte nem én használtam a merevlemezt. Gondoltam lefuttatok rajta egy lemez felület tesztet, hogy minden rendben van-e a merevlemezzel. Lemezfelületének újrainicializálásával kezdtem, gondoltam ne legyen rajta semmi maradék fájl. Le is futott a teszt, végig zöld kockák vannak, mondom akkor minden rendben, munkára is foghatom.

    De ekkor jött a meglepetés. Ez fogadott:

    Na ekkor kezdtem el gondolkodni. Ha a lemez újrainicializálása teszt lefutott hibátlanul és mindenhol zöld kocka volt, akkor hogy lehetséges ez?

    Log:

    Ugyanabban az időpontban, ugyanannyi gyenge szektor és hibás szektor lett berögzítve. Már ezt is furcsálltam.

    Ez után jött a rövid-önteszt ami lefutott hibátlanul:

    Majd részletes-önteszt, ami szintén hibátlanul lefutott.

    Ezek után még egy olvasás teszt is jött, ami szintén hibátlan eredményt mutat.

    Na és a kérdés:
    Akkor most rossz a merevlemez vagy nem? Miért lett ez az egész? Elektronika cserével meglehetne oldani a dolgot, hogy ne legyenek ott a hibás/gyenge szektorok?

    Ha nincs baja akkor az nagyon jó, mert berögzült ide 65535 gyenge és hibás szektor, amit eltüntetni se tudok (tudom HDS-ben lehet eltolni értéket, de például eladásnál senki se venné meg)...

Új hozzászólás Aktív témák