Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dontibee

    tag

    Sziasztok!

    Én is vettem egy HP ProLiant Gen8 G1610T mikroszervert 4 GB RAM-al. Teljesen kezdő vagyok a témában! Eredetileg egy 2 lemezes NAS-t akartam, aztán a fórumon olvasgatva láttam, hogy ez jobb alternatíva, bár kicsit több lesz vele a munka. Kezdődött onnan vagy 5-6 éve, hogy a jelenlegi TP-LINK TL-WRD4300 routeremre kötöttem egy merevlemezt, amiről ment a torrent 7/24-ben. Előtte persze FW csere, ami annak idején szintén teljesen új dolog volt nekem. Erről a routerről ment a médiaszerver is. Ez a kombináció elég is volt nekem arra, hogy FHD filmeket nézzek az okos tv-men, LAN-on kapcsolódva. Nagyon ritkán fordult elő, hogy filmezés közben újraindult a router, gondoltam ez még belefér, egy NAS-hoz képest persze kompromisszumos, de olcsó. (Filmnézés előtt a Transmission-t mindig lekapcsoltam, és persze sosem hajtotta ki a DIGI 100-as netet sem, nemhogy később a 200-ast.) Aztán még jött hozzá a távoli elérés és távoli torrent indítása.

    A gép már nálam van egy bő hete, de még nem nyúltam hozzá, azóta olvasgatom a topicokat, hogy összeszedjem, ami kell a kezdésez. Na de csak nem akar összeállni, még mindig nem tiszta, hogy hogy induljak el. Egyelőre csak azt akarom, hogy úgy működjön, mint egy hagyományos NAS, nem akarok több rendszert futtatni rajta virtuálisan (gondolom a RAM is kevés lenne), legalábbis most (aztán, ha már kezdek ismerkedni a lehetőségekkel, akkor valószínűleg jön majd az igény a további lehetőség kiakanázására).

    Amire most használni szeretné:
    1. Saját felhő, amit bárhonnan elérhetek. 2 telefon és egy Canon gépről fényképeinek és videóinak mentése.
    2. Otthoni két gép hálózati backup. FTP szerver.
    3. Egy-két FullHD film stream, akár egyszerre, később akár 4K. A filmeket vagy a tv saját médialejátszója, vagy valamilyen Amlogic S905-el szerelt készülék játszaná le.
    4. Stabil rendszer, ami megbízhatóan működik 7/24-ben.
    5. Távoli menedzselés.
    6. Torrent 7/24.

    Ami rendelkezésre áll jelenleg, az két 3 TB-os WD red HDD, egy 120 GB-os SSD, meg persze ha kell van SD kártya és pendrive is itthon.

    Hogy érdemes kezdeni? Van olyan leírás, ahol részletesen leírva megtalálom a kezdő lépéseket (lehetőleg magyarul)?

    Rendszernek mit érdemes használni? Xpenology-t?
    iLO licens? Azt honnan, hogyan lehet beszerezni? Erre is kerestem, találtam is valamit (link, link), de nekem nem egyértelmű, hogy mit és hogy kellene.

    Köszönöm annak, aki tud válaszolni, akárcsak egy kérdésre is!

Új hozzászólás Aktív témák