Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz kuksa90 #11418 üzenetére

    "Nem tudom, hogy ki lop kitől - bár ez nekem túl markáns megfogalmazás, inkább a "használ fel" kifejezést favorizálnám..."

    Nagyon elnéző vagy ezzel kapcsolatban. Ha programfejlesztő lennél, és abból élnél, hogy ROM-okat fejlesztenél egy cégnek, aki ezt rendesen megfizetné, majd jönnének a konkurens gyártók, akik az általad kifejlesztett ROM-ot fizetség nélkül tennék a gépükbe (magyarul ellopnák a ROM-odat), és neked eggyetlen fillért sem fizetnének, ami által a fizető megrendelődnek sem érné már meg megvenni és visszalépne, majd munkanélküli lennél, akkor azt minek neveznéd? Nem lopásnak? Nevezzük már nevén a dolgokat! :W

    Nem tudom miért van az, ha valaki egy szupertmarketben megeszik egy zsömlét, akkor lopás miatt eljárást indítanak ellene (szándékosan fogalmazok sarkosan), de ha a netről letölt egy operációs rendszert, vagy egy navi programot, ami valakinek a jogvédett szellemi terméke, akkor azt senki sem gondolja lopásnak, legfeljebb "felhasználásnak", mint most te is. Érdemes lenne ezen elkondolkodni, de legalább nem kellene egy fórumon ilyen zagyvaságokat írni, ugyis mindenki tudja miről van szó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák