Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bensm

    csendes tag

    válasz snowdog #4930 üzenetére

    Az autós hasonlat azért sántít, mert vagy két autód lesz, ha megveszed az újabb verziót IS, vagy a régebbit eladod, és azzal a bevétellel csökkentett áron kapod meg az új autót.
    De térjünk vissza a szoftveres példára:
    Nagyon sok drága szoftver upgrade ára töredéke a teljes árnak, viszont ezen upgrade-ek/update-ek nem újabb licenszet jelentenek, hanem továbbra is EGY jogtiszta példányod van, és vagy a legújabb, vagy valamelyik előző verziót használhatod, de egyszerre csak az egyiket (attól függetlenül, hány gépre melyik verziót telepítetted - pl. Cubase, Wavelab). (Sőt, van olyan szoftver is - ProTools - ahol az update visszavonja az előző verzió licenszét a HW kulcsból, tehát nem is tudod használni az előző verziót.) A fent említett szoftvereknél minden esetben van ún. Grace Period, ami rendkívül kedvező (gyakorlatilag ingyenes) update-et tesz lehetővé.

    A fentiek miatt gondolom, hogy illendő lenne egy jelentősen kedvező update árat biztosítani azoknak, akik az 1.2 megjelenése után vesznek 1.0/1.1 verzióval PNA.

    Azt csak halkan teszem hozzá, hogy a kedvezményes frissítéstől való merev elzárkózás erősen inspirálja a warezolást. Mert hogy - őszintén megmondom - valószínűleg asztalt borogatnék a NavNGonál, ha 2-3 hónappal az új verzió megjelenése után teljes áron megvetetnék velem az előző verziót, majd egy lendülettel a legújabb verzióért is ki szeretnék fizettetni a teljes árat. Ekkor jönne a döntés, hogy irány a ... "szabadpiac".

Új hozzászólás Aktív témák