Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Shkiz0

    nagyúr

    válasz ScomComputer #2418 üzenetére

    A magyar törvényeket hagyjuk is, abból diplomamunkát lehetne írni. :W
    Elég vicces ez, hogy amúgy mindenért a kisker tartja a hátát, tőle felfelé a kereskedelmi láncban meg senki sem akarja, vagy csak nagyon ritkán.

    Ugye sokszor nem értik az emberek, miért lesz a 30 napból 40 vagy több.
    Amíg közvetlen a gyártótól veszi a nagyker a terméket nincs gond, mert 99% mindig belefér a 30 napba, sőt van olyan nagykerem ahol 12-14 nap alatt megvan a garis procedúra.
    Viszont ha a nagyker nem gyártótól veszi, hanem akár egy külföldi másik nagykertől, és ne adj isten még az is másiktól, és csak az veszi a gyártótól már látni lehet, hogy az a 30 az baromi kevés. A kisker elindítja a folyamatot, és mire minden kézen végigmegy (főleg ha még ülnek is rajta 1-2 napot) akkor látható, hogy mire letelik a 30 nap jó esetben már visszafelé tart a cucc, rosszabban még max a gyártónál dekkol vagy még ott se. Viszont téged köt a törvény, így add vissza a pénzt vagy adj ugyanilyen vagy legalább tudásban paramétereiben nem rosszabb terméket saját kontóra, és fohászkodj a názáreti Jézushoz, hogy valóban hibás a termék, és valóban elismerik a hibát, és cserélik vagy jóváírják.

    És így van ahogy mondod. Most te megvetted volna ezt a procit tőlem, akkor te 14 napon belül visszaküldheted bármilyen indokkal akár azzal is, hogy nem megy a szemed színéhez nekem kötelességem visszavenni. De ha én meg mondanám a nagykernek, hogy helló én is küldeném vissza mert amúgy nekem nincs szükségem rá, mivel ugye webshop jelleggel működök, minimális raktárkészlettel akkor meg sűrűn felemlegeti majd édesanyámat, meg még lehet az ő anyukáját is. Ráadásul ahogy már kifejtettem korábban valamelyik topicban ilyenkor amúgy is sakk-matt sokszor a kereskedőnek, mert kicsi az árrés.
    100K-n van 4000-5000 forintom ha versenyképes akarok lenni. Na már most egy bontott terméket (pláne ami amúgy szar is) nem tudsz eladni csak max beszer áron, de még akkor is gondolkodni fogsz rajta, hogy megéri e bontott, ha amúgy alig drágábban van bontatlan.

    Ez ugyanolyan hülyeség, mint hogy ha cégre veszed akkor nem él ez a 14 napos elállás.
    Érdekes külföldön sok helyen meg él, meg nem 14 hanem 30 vagy akár még több napod is van bármikor visszaküldeni.
    Sajnos idehaza sose lesz ilyen üzleti mentalitás.

    [ Szerkesztve ]

    Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

Új hozzászólás Aktív témák